Μιά μοναχική προσπάθεια με μεγάλη προσφορά!

|

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Κερασώνα Φιλιππιάδας, τίμησε τον συγγραφέα Δημήτρη Κολιό, για την προσφορά του στην περιοχή και τον πολιτισμό…

 

 

 

Πώς να μην καταγραφεί ως μοναδική, μια εκδήλωση στην οποία ένα ολόκληρο χωριό, τιμάει το δικό του παιδί, το οποίο με χίλιες δυό στερήσεις καταφέρνει λίγο μετά τα τριάντα του, να έχει συλλέξει αρκετά πτυχία και άλλους τόσους μεταπτυχιακούς τίτλους, νε έχει εκδώσει ένα βιβλίο και να είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων;
Έτσι ως μοναδική καταγράφηκε και η εκδήλωση με την οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασώνα Φιλιππιάδας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», την περασμένη Τετάρτη τίμησε τον Δημήτρη Κολιό συγγραφέα του βιβλίου «η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας», στον οποίο απένειμε και την αναμνηστική πλακέτα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Κερασώβου και δικαίως στους περισσότερους απ’ τους παριστάμενους, έφερε στο μυαλό τους μνήμες απ’ τα χρόνια της αθωότητας…
Για την συγκλονιστική προσπάθεια του Δημήτρη Κολιού, μίλησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάμπρος Γάκης, ο οποίος στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον καθηγητή Νίκο Καρατζένη, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση και βεβαίως αναφέρθηκε εισαγωγικά στην προσπάθεια του τιμώμενου συγγραφέα, για να σημειώσει πως δεν είναι μόνο το γεγονός, πως μέχρι τώρα έκανε πολλά, αλλά το τι προγραμματίζει να κάνει και επί πλέον πως όλα αυτά, θα αποτελούν σημαντική προσφορά στον τόπο.
Συναισθηματικά φορτισμένος, ο χαιρετισμός του συγχωριανού περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Ζάψα, ο οποίος γνωρίζει τον συγγραφέα από μικρό παιδί και από πολύ νωρίς είχε γίνει κοινωνός της αγωνίας του, για την έκδοση του βιβλίου αυτού, αλλά και για τις σπουδές του. Μεταξύ των άλλων, ο Γ. Ζάψας επαίνεσε και την γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ, η οποία είναι και η χορηγός της συγκεκριμένης έκδοσης, για να εξάρει και την ευαισθησία των επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να γίνει κάτι καλό στον τόπο μας.
Επιστημονικά άρτιο και ιδιαίτερα χρήσιμο, για τον τόπο, χαρακτήρισε το βιβλίο ο καθηγητής Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου Νίκος Αντωνιάδης, που είπε χαρακτηριστικά πως και για τον ίδιο, το βιβλίο αυτό αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο, ώστε να γνωρίσει ακόμη καλύτερα τον τόπο που ζει, αν και δεν κατάγεται απ’ την περιοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναγνώριση της χορηγίας της εταιρείας ΚΑΡΑΛΗΣ και απ’ αυτόν τον ομιλητή.
Για την αγωνία του συγγραφέα, μέχρι την κυκλοφορία του βιβλίου μίλησε ο δημοσιογράφος Κώστας Γκέτσης, για να καταλήξει στην ιδιαίτερη αξία, που υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έχει η προσπάθεια του συγγραφέα Δημήτρη Κολιού.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο πρώην δήμαρχος κ. Δ. Γιολδάσης, ο αντιδήμαρχος της παρούσης δημοτικής αρχής, κ. Βασ. Παπαβασιλείου, ο δημ. σύμβουλος κ. Γιώργος Γιάννος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «περί Βιβλίου» κ. Χρήστος Αποστόλου και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Παναγιάς, Αγ. Γεωργίου και Δρυμώνας.

 

kerasonas-vivlio-44-a

 

kerasonas-vivlio-44-b