Πολλά μπράβο στο Μουσικό Σχολείο Άρτας…

|

-Αφού μόνο το Μουσικό Σχολείο έχουμε και καμαρώνουμε, γιατί δεν το στηρίζουμε όσο πρέπει;

 

 

 

 

Είναι κανόνας, για την «Γ». Κάθε θέμα που φτάνει απ’ το Μουσικό Σχολείο Άρτας, πρέπει να έχει ιδιαίτερη, προνομιακή μεταχείριση θα λέγαμε…

Καθόλου τυχαία, μιας και το Μουσικό Σχολείο Άρτας, είναι πλέον για τον υποβαθμισμένο και κακορίζικο νομό μας, ο μοναδικός πρεσβευτής, που κάνει την Άρτα γνωστή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και φέρνει δίπλα στον πολιτιστικό της πλούτο, εκατοντάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι αμέσως ανακηρύσσονται ως οι πρέσβεις της προβολής των μοναδικών μνημείων του τόπου μας.

Ας γίνει ένας λογαριασμός… Πόσοι και πόσοι αυριανοί ευρωπαίοι πολίτες δεν έφτασαν στην Άρτα και δεν θαύμασαν τον πλούτο της… Δεν σκέφτηκαν πως επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, θα πρέπει να πείσουν και άλλους φίλους και γνωστούς να βρουν τρόπους, να φτάσουν στην Άρτα και να θαυμάσουν το μεγαλείο της.

-Αλήθεια, υπάρχει άλλος μαζικός φορέας της περιοχής, που να κάνει αντίστοιχη προσπάθεια;

Η απάντηση είναι αρνητική και βεβαίως φέρνει και τη νέα απορία:

-Αφού μόνο το Μουσικό Σχολείο έχουμε και καμαρώνουμε, γιατί δεν το στηρίζουμε όσο πρέπει;

Χωρίς να περιμένουμε απάντηση, εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε. Προβάλλουμε παραπάνω απ’ όσο πρέπει, την κάθε εκδήλωση, με την ελπίδα, ότι και αυτοί που πρέπει θα αντιληφθούν την σημασία που έχει η παρουσία του στην Άρτα. Αυτό συμβαίνει και σήμερα με την προβολή του θέματος, που αφορά στην Πρώτη Πανευρωπαϊκή Συνάντηση του Προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια. Μουσική και Πολιτισμός».