Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή!

|

Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των τρακτέρ και ενισχυμένο το πάθος, για αγώνα, μιας και όπως λένε οι αγρότες, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

 

 

 

 

Την πεποίθησή τους, ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, οι αγρότες πρέπει να προετοιμάζονται για το τέλος τους, αυτό που τους ετοιμάζει η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα, ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση, οι αγρότες της Άρτας, με το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.

Γεγονός που δεν χωρεί αμφισβήτηση, είναι η υπερδιπλάσια συμμετοχή αγροτών και τρακτέρ, στην τελευταία κινητοποίηση. Αυτό σημαίνει πως οι οργανωτές των κινητοποιήσεων επικεφαλής των οποίων είναι δυό νέα παιδιά, τα οποία βεβαίως και αγωνιούν για το μέλλον τους, οι Βαγγέλης Μπέτσας και Κώστας Τσόγκας, έπεισαν για τις προσθέσεις τους και έθεσαν υπεράνω όλων το μέλλον των αγροτών.

Μας έλεγε φίλος αγρότης, που πήρε μέρος και στο πρώτο συλλαλητήριο, πως τα παιδιά αυτά, ξεκίνησαν δειλά και περιόδευσαν στα χωριά του κάμπου, για να πείσουν τους αγρότες, περί την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους, στις κινητοποιήσεις και είδαν σήμερα την προσπάθειά τους, να δικαιώνεται, κόντρα και στον διασπαστικό μηχανισμό, που στήθηκε στα γραφεία των δήθεν εκπροσώπων των αγροτών, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρτας Φιλιππιάδας.

 

aaa-trakter-arta-22-a

 

Κι αυτή είναι η ουσία του πράγματος, την οποία κανένας διαπιστώνει, ρίχνοντας και μια ματιά στο χώρο της Γέφυρας, όπου κλείνει η κυκλοφορία και οι αγρότες ασκούν και την τελευταία μορφή πίεσης, προς την ανάλγητη κυβέρνηση των αριστερών, όπως οι ίδιοι λένε. Κυριαρχούν οι ελληνικές σημαίες και μας εξηγεί ο εκπρόσωπός του Κώστας Τσόγκας: «Ο αγώνας που κάνουν οι αγρότες, είναι αγώνας για το μέλλον της Ελλάδας, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν».

 

aaa-trakter-arta-22-d

 

Και το κλίμα πολύ καλό. Οι αγρότες ενωμένοι, έχουν θέσει πάνω απ’ όλα την αγωνία τους, για το μέλλον και πάνε πολύ πίσω οι όποιες επιλογές, τις οποίες προβοκατόρικα κάποιοι ανασύρουν στην επιφάνεια, μόνο και μόνο για να συκοφαντήσουν την ανάσταση του αγροτικού κινήματος στην περιοχή μας.

«Κόκκινο πανί», για τους αγωνιζόμενους αγρότες της Άρτας, που πλέον στην γέφυρα είναι το σύνολό τους, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας Νίκος Γκίζας, που συνεπικουρούμενος απ’ τον πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Βαγγέλη, έστησαν τον διασπαστικό μηχανισμό, όπως οι ίδιοι λένε. Το λένε γεμάτοι οργή, γιατί ποτέ δεν περίμεναν, στην πιο κρίσιμη καμπή της αγροτιάς, να βρεθεί αυτός που δήθεν τους εκπροσωπεί (σ.σ. ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού) να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις. «Ντροπή του», μας είπε εμφανώς οργισμένος, ένας εκ των συγκεκριμένων αγροτών, για να συνεχίσει: «Πήγαν είκοσι άτομα, μαζί με τον Βαγγέλη Βαγγέλη, να αποκλείσουν την Εφορία. Είκοσι άτομα ήταν, όλοι κι όλοι. Οι αγρότες είναι εδώ».

 

Και γυναίκες…

 

Και το ξεχωριστό του σημερινού συλλαλητηρίου. Και γυναίκες μπήκαν στην θέση του οδηγού του τρακτέρ και βγήκαν στον δρόμο, για να δείξουν ότι τούτος ο αγώνας, είναι αγώνας όλων.

 

aaa-trakter-arta-22-b

 

aaa-trakter-arta-22-c

 

Την ίδια ώρα, ηχηρή ήταν η απουσία, των ταγών της τοπικής κοινωνίας, που μια εβδομάδα μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Άρτα, επιμένουν να κάνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα ακόμη…