Κι άλλος εμπρησμός κι άλλη απαλλαγή απ’ το δικαστήριο!

|

Αφέθηκε ελεύθερος, προφανώς για να συνετιστεί, όπως θέλει η φιλοσοφία της αναστολής εκτέλεσης της ποινής, αλλά ο επικίνδυνος νέος, δεν εννοεί να αντιληφθεί, πως σ’ αυτή την πόλη πρέπει να ζήσει όπως οι υπόλοιποι πολίτες

 

 

 

 

Μάλλον αυτός ο επικίνδυνος τύπος, πρέπει να κάψει την μισή Άρτα, για να τιμωρηθεί και να περάσει –επί τέλους- την πόρτα κάποιας φυλακής ή νοσηλευτικού ιδρύματος, με την ελπίδα ότι και ο ίδιος θα σωθεί, αλλά και μια ολόκληρη πόλη, δεν θα συνεχίσει να ζει υπό τον φόβο της ζωής των πολιτών και της διαφύλαξης των περιουσιών τους.

Ο τύπος αυτός λοιπόν, είχε βάλει φωτιές σε τέσσερα σημεία της οδού Φιλελλήνων και Ψαρών, συνελήφθη απ’ την Αστυνομία, όπως έγραψε η «Γ», οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη και αυτόφωρη δικαστική διαδικασία, του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή.

Αφέθηκε ελεύθερος, προφανώς για να συνετιστεί, όπως θέλει η φιλοσοφία της αναστολής εκτέλεσης της ποινής, αλλά ο επικίνδυνος νέος, δεν εννοεί να αντιληφθεί, πως σ’ αυτή την πόλη πρέπει να ζήσει όπως οι υπόλοιποι πολίτες. Δυό ημέρες μετά, βρέθηκε σε καφενείο της πλατείας Καραϊσκάκη, όπου έβαλε φωτιά και ακολούθως μπήκε στο εσωτερικό, για να τα κάνει «γης Μαδιάμ»! Δεν άφησε τίποτα όρθιο!

Αμέσως επενέβη η Αστυνομία, τον συνέλαβε και την επόμενη ημέρα, οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη και πάλι σε αυτόφωρη δικαστική διαδικασία, του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών μηνών, πάλι ε τριετή αναστολή!

Και κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος ανάμεσά μας, για να αυξάνει τον φόβο των πολιτών, μιας και δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί και τι μπορεί να επινοήσει το «θολωμένο του μυαλό»!

Όλη αυτή η ιστορία, με τα ξεχωριστά γεγονότα που κάθε ημέρα παρακολουθούμε, θυμίζει απόλυτα την ιστορία με το πιο στυγερό έγκλημα, που τελέστηκε ποτέ στην ευρύτερη περιοχή. Όπου, άλλος γνωστός τύπος ης εποχής, είχε οδηγηθεί σε αυτόφωρη δικαστική διαδικασία και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ μια ημέρα πριν είχε κάνει φόνο και είχε τεμαχίσει και βράσει, το πτώμα!

Απορία:

-Μόνο εμείς πρέπει να θυμούμαστε τι έχει συμβεί σ’ αυτή την πόλη και πρέπει να το κάνουμε γνωστό, με την ελπίδα, ότι δεν θα αναληφτούν μοιραία γεγονότα;