Πόσες καταστροφές ακόμα;

|

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» είναι αυτό που έμεινε από τη συζήτηση μας, με μέλος της επιτροπής και είναι και η μόνη έκφραση που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση

 

 

 

 

Πενταμελής επιτροπή επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη για ένα θέμα που πραγματικά δεν δείχνει θετικά σημάδια επίλυσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι Αμπελίων- Αμμοτόπου μιλάνε για τουλάχιστον μια 15ετία που έχει ξεκινήσει η καταστροφή περιουσιών από αδέσποτες αγελάδες.

Οι Μαλαμής Βασίλης, Βλάρας Χαράλαμπος, Καρράς Χαράλαμπος, Γκαρτζώνης Δημήτρης, και Οικονόμου Παναγιώτης αποτέλεσαν την επιτροπή που έκανε για άλλη μία φορά το πρόβλημα των αδέσποτων αγελάδων γνωστό στη δημοτική αρχή.

Η απάντηση που πήραν ήταν μεν θετική, αλλά δεν θεωρώ πως και πάλι θα δουν ενέργειες που θα καταλήξουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν ενέργειες κατ’ αγνώστων. Επίσης προσπαθούν για την εύρεση αυτοκινήτου που θα χρησιμεύσει στην περισυλλογή των ζώων.

Για να καθησυχάσει επίσης την επιτροπή και να τους αποδείξει πως δεν έχει αφήσει στην τύχη του (!) το φλέγον ζήτημα έδωσε στους εκπροσώπους το φάκελο με τις ενέργειες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα και ειπώθηκε μάλιστα πως υπάρχει η θέληση να βρεθεί γρήγορα η λύση.

Ικανοποιημένη φαίνεται πως έφυγε η επιτροπή, όχι όμως και τελείως πεπεισμένη ότι όντως οι περιουσίες τους θα προστατευτούν! Οι ζημιές είναι αμέτρητες. Εκτός από τα χωράφια, έχουν καταστραφεί περιφράξεις, αυλές και ότι έχει βρεθεί στο δρόμο τους. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος κάποιου τραυματισμού αν διερχόμενο όχημα ή ακόμη και κάποιος πεζός πέσει μπροστά σε κάποια αδέσποτη αγελάδα. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» είναι αυτό που έμεινε από τη συζήτηση μας, με μέλος της επιτροπής και είναι και η μόνη έκφραση που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση.

ΝΤΟΡΑ ΒΛΑΡΑ