Γιατί προτίθεται να αποχωρήσει η ΑΕ Καραϊσκάκης απ’ το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής…

|

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που εφαρμόζει το νέο Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), κατά το δοκούν ή καλύτερα κατά πως απαιτούν οι σκοπιμότητες!

 

 

 

 

 

«Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕ Καραϊσκάκης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αποφασίστηκε να εισηγηθούν την αποχώρηση της Αρτινής ομάδας από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ Καραϊσκάκης και πίσω απ’ αυτή την απόφαση, κρύβεται η οργή των ανθρώπων της ομάδας, για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, με τις οποίες οι ίδιοι δεν μπορούν να συμβαδίσουν!

Η ιστορία είναι εξόχως προκλητική και δείχνει, ότι σ’ όλη την ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κανένας δεν είναι διατεθειμένος, να λάβει αποφάσεις και να κάνει τομές, που θα καταστήσουν το δημοφιλές άθλημα καθαρό, άρα και ελκυστικό.

 

Η ιστορία

 

«Άλλα κόλπα», απ’ το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που εφαρμόζει το νέο Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), κατά το δοκούν ή καλύτερα κατά πως απαιτούν οι σκοπιμότητες, που είναι γνωστό πως αποτελούν τον μεγάλο βραχνά του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την προχθεσινή απόφαση του εν λόγω οργάνου, ενώ ο νέος ΚΑΠ ίσχυε απ’ την ημέρα της ψήφισής του, το περασμένο καλοκαίρι, δεν ισχύει σήμερα, γιατί όπως απεφάνθησαν τα μέλη του, θα έχει ισχύ απ’ την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

-Τι σημαίνει η παλινωδία αυτή;

Για το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ λοιπόν, την εποχή (Ιούλιος 2015) που αίτημα ήταν να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις της Β΄ Εθνικής, από τις δεύτερες ομάδες των ομίλων της Γ’ Εθνικής, ίσχυε απ’ την ημέρα της ψήφισής του, ο νέος ΚΑΠ, που δεν επέτρεπε να γίνει αυτό, ενώ ο προηγούμενος ΚΑΠ, επέτρεπε την κίνηση αυτή. Για το ίδιο δικαστήριο, τώρα που ετέθη ανάλογο θέμα από ομάδες της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες όμως προέρχονται απ’ την superleague, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αποφασίζει πως ισχύει ο προηγούμενος ΚΑΠ! Έτσι έρχονται τα πάνω κάτω, σε όλους τους Ομίλους της Γ’ Εθνικής, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, την κατάφωρη αδικία, που υφίσταται η ομάδα της Άρτας ΑΕ Καραϊσκάκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι ομάδες που έπεσαν απευθείας, απ’ την superleague, κατευθείαν στην Γ’ Εθνική, θα ξεκινούσαν το πρωτάθλημα με μείον έξι (6) βαθμούς, όπως προβλέπει ο νέος ΚΑΠ. Το πρωτάθλημα πήρε τον δρόμο του, για να φτάσουμε στην έναρξη του δεύτερου γύρου και ν’ αποφασίσει ΤΩΡΑ το Διαιτητικό Δικαστήριο, πως ισχύει ο προηγούμενος ΚΑΠ, άρα οι ομάδες που ξεκίνησαν με μείον έξι βαθμούς, τους παίρνουν πίσω και μπαίνουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με δώρο αυτό, που λογικά δεν είχαν κατά την έναρξη του πρωταθλήματος. Και άντε μετά να βρεθεί άκρη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να περιμένει ο αγνός φίλαθλος, να δικαιωθεί ο καλύτερος, σ’ όλους τους τομείς.

 

Η πρώτη αντίδραση

 

Η αποχώρηση απ’ αυτό το πρωτάθλημα, με τα κόλπα που «βγάζουν μάτι», θεωρήθηκε μονόδρομος απ’ το Δ.Σ. της ΑΕ Καραϊσκάκης και σε έκτακτή συνεδρίασή του, χθες το βράδυ, αποφάσισε να αποχωρήσει απ’ το πρωτάθλημα, αν η εν λόγω απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, δεν ανακληθεί.

«Η Διοίκηση της ΑΕ Καραϊσκάκης, εκτιμά ότι η εν λόγω απόφαση μεσούσης της αθλητικής περιόδου είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης, καθώς δημιουργεί καταστάσεις απρόσμενες στην πορεία του πρωταθλήματος, η δε ΑΕ Καραϊσκάκης δεν επιθυμεί να νομιμοποιεί με την παρουσία της τέτοιου είδους καταστάσεις με την Πολιτεία σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και απλού θεατή», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕ Καραϊσκάκης.

Εξηγώντας την απόφαση αυτή, η ανακοίνωση της ΑΕ Καραϊσκάκης επισημαίνει: «Αφορμή υπήρξε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ , ότι δεν ίσχυε κατά την προηγούμενη αθλητική περίοδο η εφαρμογή της ΚΑΠ, παρά το γεγονός ότι το ίδιο όργανο της ΕΠΟ, προεδρεύοντος τακτικού δικαστή και δη Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, είχε αποφανθεί περί του αντιθέτου και δη ότι η ΚΑΠ τυγχάνει εφαρμογής από την επομένη της ψηφίσεώς της, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα για τις ομάδες του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Έτσι με ενδιαφέρον αναμένεται η γενική συνέλευση των μελών της ΑΕ Καραϊσκάκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (13-1-2016) και ώρα 15.00 στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων και θα τεθεί το θέμα της αποχώρησης της ομάδας, απ’ το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αν η συγκεκριμένη απόφαση, δεν αλλάξει.