ΚΥΚΛΟΣ. Είκοσι πέντε χρόνια μετά…

|

Αναμένεται η μαζικότερη συνάντηση μαθητών του ΚΥΚΛΟΥ στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ (Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015)

 

 

 

 

 

Πως μπορεί να αναπαραχθεί μια ιστορία είκοσι πέντε δημιουργικών χρόνων, μόνο σε μια βραδιά; Την απάντηση δίνει το γνωστό φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ, που γιορτάζει τα είκοσι πέντε (25) χρόνια απ’ την ίδρυσή του και έχει καλεί σε πάρτι, (Τρίτη 22 Δεκεμβρίου – καφέ ΒΥΖΑΝΤΙΟ – κεντρική πλατεία Άρτας) όλους όσους, αυτά τα χρόνια πέρασαν απ’ το φροντιστήριο και είναι σήμερα επιστήμονες και σε κάποια ηλικία βεβαίως.

Αν σκεφτεί κανένας πως κάθε χρόνο οι επιτυχόντες του φροντιστηρίου, είναι από 100 έως 150, αντιλαμβάνεται πόσοι είναι οι εν δυνάμει προσκεκλημένοι. Και από κει και μετά μπορεί να αντιληφθεί πόσο σημαντικό γεγονός, θα είναι αυτή η γιορτή και το αντάμωμα ταυτόχρονα.

Οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ, το σκέφτηκαν καλά και εκτός απ’ την ευρεία δημοσιότητα που από μόνο του θα λάβει το γεγονός αυτό, στην άνυδρη εποχή μας, δημιουργούν ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός, γιατί όπως λέει και ο Νιόνιος, είναι αναγκαίο «να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε».

Και εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ανάλογο γεγονός συνάντησης τόσων γενεών, που μπορεί να περιλαμβάνει γονείς και παιδιά, δεν έχει ξαναγίνει… Μία ακόμη απόδειξη της σημασίας του γεγονότος, στην εποχή που το αντάμωμα, μπορεί να λειτουργεί και ως βάλσαμο στις ψυχές των ανθρώπων…

Θα είμαστε εκεί…

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία είναι απ’ το τελευταίο πάρτι επιτυχόντων του φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ, στο καφέ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.