Επιμένουμε για την Γεωπονική Σχολή…

|

Η «Γ» προσκαλεί –ίσως και προκαλεί- όσους έχουν άποψη για το θέμα ή κάποιες σκέψεις, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν στον δημόσιο διάλογο, να τις καταθέσουν…

 

 

 

 

Η αποδοχή που είχε το άρθρο – πρόταση της «Γ», για να συζητήσουμε και πάλι περί την πιθανότητα ίδρυσης στην Άρτα Πανεπιστημιακής Γεωπονικής Σχολής, είχε μεγάλη απήχηση και ακολούθησαν πολλές συζητήσεις, ανάμεσα σε απλούς πολίτες κυρίως, οι οποίοι έχουν αγωνία, να υπάρχει και να λειτουργεί στην Άρτα, ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, αφού οι πάντες αποδέχονται, πως για το ΤΕΙ Ηπείρου, με την μορφή που έχει σήμερα, είναι πολύ «λίγα τα ψωμιά του» ακόμη.

Υπάρχουν και παράγοντες (σ.σ. γνωρίζουμε κάποιους, γιατί μαθαίνουμε πολλά) που χωρίς δεύτερη σκέψη απαξίωσαν την πρόταση, λέγοντας το σύνηθες και επικίνδυνο «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Εμείς επιμένουμε πως γίνονται και την άποψη αυτή, ενισχύει και θέση του πρώην προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα (σελίδα 6), που επιμένει πως είναι εφικτή η συνένωση ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, στην βάση της οποίας μπορεί να προκύψει η Γεωπονική Σχολή της Άρτας. Άλλωστε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ, με την ιδιότητα αυτή, αγωνίστηκε πολύ, για να μπορέσει να προδιαγράψει ως ευοίωνο το μέλλον του ιδρύματος, αλλά έπεσε πάνω σε… κουφούς, που τέτοιοι είναι οι παράγοντες της Άρτας.

Η «Γ» προσκαλεί –ίσως και προκαλεί- όσους έχουν άποψη για το θέμα ή κάποιες σκέψεις, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν στον δημόσιο διάλογο, να τις καταθέσουν, να λάβουν την δημοσιότητα που απαιτείται και να δούμε στην συνέχεια τι μπορεί να γίνει.

Επιμένουμε στον δημόσιο διάλογο, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, ένα απ’ τα εμπόδια που είχε η Άρτα, όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν κατάφερε να γίνουν τα αυτονόητα ακόμη, είναι πως δεν μπόρεσαν πρώτα οι παράγοντες και μετά οι πολίτες να συζητήσουν δημόσια και μετά να συνεννοηθούν.

Όμως το θέμα της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, είναι μείζον και γι΄αυτό, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι…