Ποινική δίωξη κατά τριών ατόμων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

|

Πληροφορίες ότι κατηγορείται για ηθική αυτουργία πολιτικό πρόσωπο που πρόσκειται στη Ν.Δ.

 

 

 

Ποινική δίωξη κατά τριών ατόμων φέρεται να έχει ασκήσει η εισαγγελία Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής σχολής που βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από εξαφάνιση πέντε εβδομάδων.

Η δίωξη αφορά σε δύο άτομα εντός της σχολής για παράβαση καθήκοντος καθώς και ένα τρίτο άτομο εκτός σχολής και πιθανότατα πολιτικό πρόσωπο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Τουλάχιστον δύο τοπικά μέσα ενημέρωσης διατείνονται ότι το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση, είναι ο πρώην βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι ιστοσελίδες epiruspost και epirusgate έχουν πληροφορίες ότι η δίωξη που ασκήθηκε στο πολιτικό πρόσωπο αφορά την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα tvxs.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο της οικογένειας Γιακουμάκη στα Γιάννενα Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος ανέφερε: «Πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πολιτικό πρόσωπο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και σε δύο πρώην μέλη του διδακτικού προσωπικού της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν παρενέβησαν ώστε να αποτρέψουν τα όσα δεινά βίωνε ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης». Ο κ. Μπούκας πάντως, αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, επικαλούμενος ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά το θάνατο του 20χρονου φοιτητή ένας πολιτικός των Χανίων, είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συμπατριώτη τους. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει παραδεχθεί ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση της Σχολής αλλά για θέμα που αφορούσε άλλο σπουδαστή.