Τέλειωσαν τα παραμύθια

Του

ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ*

 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφοφόροι θα κληθούν εντός μηνός να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της Χώρας η οποία θα διαχειριστεί το μέλλον των παιδιών μας. Με την υπογραφή του 3ου και σκληρότερου [πλήν αναγκαίου] μνημονίου η Ελλάδα εξασφάλισε τριετή αναστολή για την παραμονή ή την έξοδό της από το ευρώ και βλέπουμε.
Ο 1ος αριστερός, κατά δήλωσή του, Πρωθυπουργός της Χώρας πήρε, σε μία νύχτα, πίσω τις προεκλογικές εξαγγελίες με τις οποίες παραπλάνησε τους ψηφοφόρους, απογοητεύοντας όσους τον εμπιστεύθηκαν, τσακίζοντας την Ελπίδα και προκαλώντας ισχυρό ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την γέννηση ενός νέου κόμματος, της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία ΛΑΕ ζητά διέξοδο στην δραχμή με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις εκλογές χωρίς πρόγραμμα δεδομένου ότι το πρόγραμμα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 που ευαγγελίστηκε ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί μετά τα προαπαιτούμενα εφαρμογής του 3ου μνημονίου. Σε αυτό βεβαίως φέρνει την μικρότερη ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ που γέννησε τον εφιάλτη της χώρας φαντάζει αδύναμο να σταθεί στα πόδια του μόνον και μόνον με την αλλαγή στην ηγεσία του καίτοι είναι περισσότερο από ποτέ συνειδητοποιημένο για το πρόβλημα που προκάλεσε.
Το ΚΚΕ, καίτοι διαθέτει ικανά στελέχη, δεν μας έχει συνηθίσει στην έκπληξη αφού εφησυχάζει σε μία ανώφελη πολιτική 100 ετών. Το ΠΟΤΑΜΙ έστω και χωρίς ευκταίο πρόγραμμα [άλλωστε ποιο πρόγραμμα μπορεί να σταθεί εμπρός στις απαιτήσεις του Μνημονίου] θα συνεχίσει ελαφρά την ανοδική πορεία του αποτελώντας πολιτικό κεφάλαιο για την Χώρα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ίσως φαντάζει πρόβλημα της Δημοκρατίας όσο παραμένει εγκλωβισμένη σε ναζιστικές αρχές και πρότυπα και δεν μπορεί να προσελκύει παρά μόνον θυμωμένους.
Και απομένει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που φαίνεται να  ενισχύει τις δυνάμεις της ίσως και με αυτούς που «έφυγαν»  στις προηγούμενες εκλογές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να  αποτελέσει «τη νέα εποχή» για την χώρα μας πρέπει α) να λάβει διαζύγιο με τα βαρίδια του παρελθόντος και β) να ενώσει όλους τους Έλληνες δίνοντας ευκαιρίες στους ικανότερους να πρωταγωνιστήσουν είτε αυτοί είναι, είτε δεν είναι πολιτικοί φίλοι της,  αφού δεν παύουν να είναι Έλληνες.  
Σε κάθε περίπτωση η αυτοδυναμία ενός κόμματος φαντάζει ουτοπική και δεν την θέλει η Ελλάδα τουλάχιστο σήμερα. Μέσα σε αυτό το πολιτικό σκηνικό ΠΡΕΠΕΙ  ο Έλληνας και η Ελληνίδα ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ να ψηφίσουν και έτσι θα ψηφίσουν. Τα παραμύθια τελείωσαν. Κάθε μέρα που περνά για την Ελληνική οικογένεια είναι μέρα αγωνίας και αγώνα για την επιβίωση. Κάθε σπίτι έχει άνεργους, δάνεια, υποχρεώσεις στην Εφορία. Οι μισθοί και οι συντάξεις της πείνας που απαίτησαν και πέτυχαν «ελέω ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο» οι δανειστές μας καθιστούν κάθε μέρα εφιαλτική.  
Στις προηγούμενες εκλογές δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μαζί σε ένα πολύωρο debate να απαντούν στα ερωτήματα δημοσιογράφων και πολιτών. Ας είμαστε τυχεροί σε αυτές τις εκλογές να έχουμε αυτή την ευκαιρία όπου ο καθένας των  πολιτικών αρχηγών θα τοποθετηθεί δημόσια και παρουσία των λοιπών στα προβλήματα του Ελληνικού λαού που δεν έχουν χρώμα. Τελείωσαν τα παραμύθια. Ο λαός ξύπνησε και απαιτεί σύγκρουση με κάθε είδους κατεστημένο.  Η  Ελλάδα απαιτεί ενότητα και κοινό σχεδιασμό, ευκαιρίες στους καλύτερους, τεχνοκράτες και μη, πολιτικούς φίλους και μη, για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και η Ελπίδα.   

 

*Δικηγόρος, Μέλος Νέας Δημοκρατίας