ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

|

Α, ρε μπαγάσα Αλέξη…

 

Γράφει ο
ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

 

 

 

…Καλά τα κατάφερες ρε μάγκα. 40 χρονών έχεις οικογένεια με 2 παιδιά και έγινες Πρωθυπουργός της Ελλάδος χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ, χωρίς να ξέρεις μία ξένη γλώσσα και χωρίς να έχεις διοικήσει ούτε περίπτερο. Την είδα εγώ την λάμψη στα μάτια σου όταν μπήκες στο Μέγαρο Μαξίμου. Επειδή εμείς οι ψυχίατροι είμαστε και φυσιογνωμιστές έπιασα στον αέρα αυτή την απέραντη ηδονή που αισθάνθηκες.
Προσπαθώντας να κάνω ενσυναίσθηση κατάλαβα ότι εκείνη η στιγμή αποτέλεσε την δικαίωση όλης της πορείας σου. Μια φίλη μου που ασχολείται με την αστρολογία μου είπε ότι είσαι λέων με λέων ωροσκόπος δηλαδή φιλόδοξος και αδίστακτος. Ένωσες για να γίνεις Πρωθυπουργός Μαοϊστές, βαθύ ΠΑΣΟΚ, Τροτσκιστές, Νεομπολσεβίκους, πυρήνες της φωτιάς, φίλους της 17Ν, Ρόζες, Νταβανέλους και ΣΙΑ. Η συγκολλητική λέξη όλων αυτών των περίεργων συνιστωσών ήταν μία λέξη: ΕΞΟΥΣΙΑ. Με το που πήρατε την Κυβέρνηση αρχίσατε το πλιάτσικο, όλοι οι αφισοκολλητές και τα στελέχη πήραν καλοπληρωμένες κρατικές θέσεις σαν να μην πέρασε μία μέρα.
Οι Υπουργοί που μας έφερες ήταν το λιγότερο απαράδεκτοι, από που να ξεκινήσω; Από τον ξυρισμένο σαρδανάπαλο Βαρουφάκη που υποκλέπτει ΑΦΜ, χακάρει ιστοσελίδες για να κοροϊδέψει τις Βρυξέλλες και παίζει παιχνίδια με το λόμπι της δραχμής; Από την ανερμάτιστη Ζωή Κωνσταντοπούλου που έχει τσακωθεί με όλη την Βουλή και έχει δικιά της ατζέντα εξουσίας; Από τον μπολσεβίκο Παναγιώτη Λαφαζάνη που έχει μείνει κολλημένος στο “όχι” και νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε μνημόνιο 3; Ή την Νάντια Βαλαβάνη επικεφαλής του κινήματος “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” που άνοιγε τα διόδια στις Αφίδνες και τώρα πουλάει τρέλα λέγοντας ότι τα 200.000 ήταν της μάνας της. Μετά τις αποκαλύψεις ότι συνδικαιούχοι στον λογαριασμό ήταν και τα παιδιά της και ότι και άλλα ξαδέρφια της έβγαλαν 100 και 200.000 ευρώ, Νάντια μου άνοιξε λαγούμι να κρυφτείς.
Ή τους δύο Κρητικούς τρελογιατρούς Μιχελογιαννάκη και Πολάκη που ο ένας κάνει απεργία πείνας τρώγοντας σπαλομπριζόλες και ο άλλος δήλωσε δημόσια ότι κράταγε διπλά βιβλία ως Δήμαρχος Σφακίων. Τι μπάζα είναι αυτά ρε Αλέξη; Τι σου φταίει η Ελληνική κοινωνία και την τρέλανες τελείως; 63 δις ευρώ χάσαμε σύμφωνα με το Reuters σε ένα εξάμηνο από την περήφανη διαπραγμάτευση στην ταπεινωτική ήττα όπως εσύ ο ίδιος την χαρακτήρισες.
Θυμάσαι ρε Αλέξη που ήρθες στην Πάτρα με την Μπέτυ και σε φιλοξενήσαμε στην οδό Καρόλου 21 στο λιμάνι εγώ και ο ξάδερφός σου ο Κώστας; Ωραία δεν περάσαμε το βράδυ στην Arena που χορεύαμε όλοι μαζί στα χρόνια της αθωότητας στο καρναβάλι; Που έμπλεξες με αυτούς βρε Αλέξη; Αυτοί είναι όλοι για ίδρυμα και άσυλο.