Απλά πράγματα, είναι η επικοινωνία…

|

δεν μπορείς να κάνεις λόγο για τον αγώνα του πρωθυπουργού που οδεύει προς δικαίωση, με ιστορικό συμβιβασμό

 

 

 

 

Καθ’ όλα άτυχη, η επιλογή του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, να εξηγήσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο «fb», την αναγκαιότητα της απόφασης για την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, την επομένη της θυελλώδους συνεδρίασης της Βουλής, για το θέμα αυτό.

Τι το ήθελε το σχόλιο; Το ακλούθησαν περί τα εκατό σχόλια, άλλων χρηστών, όπου ο καθένας έγραφε το κοντό του και το μακρύ του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν και σχόλια με περιεχόμενο και άξια για συζήτηση. Όμως το θέμα δεν είναι εκεί.

Σε μια έκρυθμη κατάσταση, όπως αυτή της επόμενης της παροχής ψήφου εξουσιοδότησης του πρωθυπουργού, για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, η οποία ήρθε μια εβδομάδα μετά το βροντερό ΟΧΙ, που προπαγάνδιζε και ο αρτινός βουλευτής, δεν μπορείς να κάνεις λόγο για τον αγώνα του πρωθυπουργού που οδεύει προς δικαίωση, με ιστορικό συμβιβασμό. Αφήνεις τον κόσμο να εκτονωθεί, να πει τα δικά του και ακολούθως, βγαίνεις με την άποψη του κόμματος, μπορεί και δικαιωμένη εκ του αποτελέσματος και κάνεις τον δημόσιο διάλογο.

Απλά πράγματα, πρέπει να γνωρίζει ο πολιτικός, για την σωστή επικοινωνία, όπως στην τελική ανάλυση και η ίδια η πολιτική, απλά πράγματα είναι, αν ο καθένας την δει στην πραγματική της διάσταση και όχι σε επίπεδο εντυπώσεων.