Προτεραιότητα η στελέχωση και η οργάνωση των ακαδημιών

|

Γ. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ: 

Με υψηλούς στόχους η ομάδα volley της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

Ρεπορτάζ:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

 

Ξανά στο προσκήνιο, η ομάδα volley ανδρών της Αναγέννησης Άρτας, όπως δηλώνει στην «Γ», ο υπεύθυνος της ομάδας Γιάννης Μπασιούκας.
Ο Γιάννης Μπασιούκας, μίλησε για το νέο ξεκίνημα της ομάδας τη νέα χρονιά. Ο κ.Μπασιούκας τόνισε την επανενεργοποίηση της ομάδας μετά από 4 ολόκληρα χρόνια και επεσήμανε πως η ομάδα ξεκινά από το απολυτό «μηδέν».
Όπως μας πληροφόρησε ο κ.Μπασιούκας, η επάνδρωση του ρόστερ της ομάδας βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, καθώς μεγάλος αριθμός παιχτών (13-15) έχουν δώσει το ΟΚ για να συνεχιστεί η μετακίνηση τους στην ομάδα. Με την διευθέτηση και των οικονομικών συνθηκών  που επικρατούν στη χώρα, θα προχωρήσει και περαιτέρω το θέμα των μεταγραφών καθώς και των χορηγών της ομάδας.
Στόχος της ομάδας, καθώς ξεκινάει από την Β’ Εθνική κατηγορία φέτος, είναι, σύμφωνα με τον κ. Μπασιούκα, την επόμενη χρονιά να ανέβει στην Α2 κατηγορία των ανδρών και, γιατί όχι, σε βάθος χρόνου η άνοδος στην Α1. Άλλωστε, το να θέτεις τόσο υψηλούς στόχους, δίνει κίνητρο στους παίχτες και αυτό είναι πολύ θετικό για μια ομάδα.
Το θέμα των χορηγών, όπως μας ενημέρωσε, έχει προχωρήσει αρκετά και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο καθώς η ομάδα έχει ήδη συμφωνήσει με κάποιους, ενώ βρίσκεται και σε συζήτηση με άλλους.
Μας πληροφόρησε επίσης πως το κλίμα που επικρατεί είναι πολύ θετικό, αλλά μια βελτίωση των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα τον τελευταίο καιρό θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια για εύρεση περισσότερων χορηγών καθώς και το κλίμα συνεργασίας με τους χορηγούς.
Ένας ακόμα μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, είναι η στελέχωση και η οργάνωση των ακαδημιών της ομάδας. Οι ακαδημίες volley της Αναγέννησης θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν παιδιά από την ηλικία των 8 ετών με στόχο να τα μυήσουν στον αθλητισμό, καθώς και να αποτελέσουν τα «φυτώρια» της ομάδας και σε βάθος χρόνου να αναδείξουν παίχτες που θα επανδρώσουν την ανδρική ομάδα. Υπάρχει μεγάλη θέληση και βούληση από γονείς, χορηγούς, καθώς και από όλο τον κόσμο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της ομάδας, όπως μας είπε ο κ.Μπασιούκας, καθώς και ο ίδιος θα είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει όλο το βάρος της προσπάθειας…