Έχει «όπλα» η αυτοδιοίκηση, αλλά…

|

Πρώτος ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος πήρε το φτυάρι και άρχισε να εργάζεται και όλοι μαζί, έφτασαν σ’ ένα καλό αποτέλεσμα. Καθάρισαν όλους τους δρόμους του χωριού

 

 

 

Την ώρα που όλοι οι παράγοντες του τόπου, αναλώνονταν σε συζητήσεις για το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ», ο δήμαρχος Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Περικλής Μίγδος, προγραμμάτισε κάτι πιο σημαντικό και χρήσιμο να κάνει, συνεπικουρούμενος απ’ τους χωριανούς του!

Πρώτος αυτός και όλοι οι κάτοικοι του Κλειδίου, αποφάσισαν με προσωπική εργασία να λύσουν μικροπροβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού, γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση, δεν υπάρχουν τα κονδύλια, ούτε για τα μερεμέτια.

Το σημαντικό της υπόθεσης. Όλες οι ηλικίες, ήταν παρούσες στην συναπόφαση, για να νοικοκυρευτεί το χωριό και να μην δείχνει εικόνα εγκατάλειψης. Ο μεγαλύτερος κοντά στα 90, Απότσολος Κατσέλος, όπως επίσης και Περικλής Μάλλιος, κοντά στα 80 έτη ζωής κι αυτός. Και φυσικά η νεολαία του χωριού, που συζητάει με τον δήμαρχο, ενημερώνεται για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι και καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως για να είναι το χωριό τους, ελκυστικό πρέπει να δράσουν οι ίδιοι.

Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν πρώτος ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος πήρε το φτυάρι και άρχισε να εργάζεται και όλοι μαζί, έφτασαν σ’ ένα καλό αποτέλεσμα. Καθάρισαν όλους τους δρόμους του χωριού, όπου τα βάτα κινδύνευαν να φτάσουν στην μέση του δρόμου. Καθάρισαν τους δρόμους από σκουπίδια, που είχαν μαζευτεί πολλά με την πάροδο του χρόνου. Και έφτασαν στα πιο δύσκολα. Με αυτοσχέδιο χαρμάνι, κάλυψαν τις λακκούβες που υπήρχαν στους δρόμους και αποτελούσαν πραγματικό κίνδυνο, για κάθε όχημα που θα περνούσε από εκεί.

«Μέρα γιορτής» χαρακτήρισε την ημέρα της προσωπικής εργασίας, ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, μιας και είδε αυτό που είχε στόχο, λαμβάνοντας την απόφαση να μπει στο παιχνίδι της αυτοδιοίκησης στο χωριό του. Όλοι μαζί οι χωριανοί, σ’ όλες τις δράσεις και στα χαρούμενα, αλλά και στα δύσκολα. Κι εκεί που υπάρχει χαρά όλοι μαζί, αλλά κι εκεί που υπάρχει πρόβλημα, πάλι όλοι μαζί.

Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή ήταν η πεμπτουσία της λειτουργίας της παλιάς κοινότητας, πριν οι νεωτερισμοί, οδηγήσουν τη αυτοδιοίκηση, στο απρόσωπο της ευφυΐας του δημάρχου που ήρθε από κάπου αλλού και ξέρει μόνο να μιλάει για προβλήματα. Αυτή είναι η πεμπτουσία της λειτουργίας των παλιών κοινοτήτων, που κράτησαν, σε δύσκολες εποχές, την ελληνική περιφέρεια, ζωντανή.

Ο δήμαρχος Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Περικλής Μίγδος, μας είπε ότι έχει ήδη προγραμματίσει ανάλογες δράσεις και στα άλλα χωριά του Δήμου του, μιας και αυτό επιβάλλει η ευαισθησία για το χωριό απ’ την μια, αλλά και η τραγική κατάσταση της χώρας μας.

 

prosop-erg-kleidi-66-b

 

prosop-erg-kleidi-66-c

 

 

prosop-erg-kleidi-66-d

 

prosop-erg-kleidi-66-e

 

prosop-erg-kleidi-66-f