Οι στόχοι του νέου ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας για τα νέα πρωταθλήματα

|

Ζητείται ποιότητα

με καλές διαιτησίες

και με κατανόηση

 

 

 

Ρεπορτάζ:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

 

Δεν θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα, δηλώνει ο    επανεκλεγεί ς πρόεδρος της ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ  Αθανάσιος Τρομπούκης, ο οποίος μίλησε στην «Γ» για τα σχέδια και τις βλέψεις του νέου ΔΣ σε σχέση με το νέο πρωτάθλημα.
Το νέο πρωτάθλημα, όπως μας πληροφόρησε ο κ.Τρομπούκης, δεν θα έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το περσινό, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν θα έχει και καμία. Για παράδειγμα ,το Β’ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ θα αποτελείται πλεόν από έναν όμιλο ομάδων. Για τα Παιδικά Πρωταθλήματα δεν είναι βέβαιο ακόμα αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, καθώς η εκτέλεσή και η διοργάνωσή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό συμμετοχών των παιδικών ομάδων.
Όσον αφορά τα ΕΝΩΣΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, σύμφωνα με απόφαση που έχει ληφθεί, αποφασίστηκε να υπάρχει 1 Τεχνικός Διευθυντής καθώς και 1 Προπονητής(τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν 2 προπονητές).Βασικός στόχος είναι μια ισχυρή παρουσία και ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην διοργάνωση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Έχει οριστεί συνάντηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος τις επόμενες μέρες(Δευτέρα ή Τρίτη),με στόχο την παρουσίαση του πλάνου διεξαγωγής  και την ενημέρωση των προέδρων των ποδοσφαιρικών σωματείων για το νέο πρωτάθλημα. Τα σωματεία θα έχουν την δυνατότητα να προτείνουν αλλαγές τις οποίες επιθυμούν,οι οποίες θα επεξεργαστούν και θα κριθεί αν είναι δυνατό να υλοποιηθούν. Όπως μας γνωστοποίησε ο κ.Τρομπούκης, ευελπιστεί ότι μέχρι τέλους του μήνα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την αρχή του νέου Πρωταθλήματος,καθώς και του Κυπέλλου.Η ημερομηνία έναρξης του Α’ και Β’ Τοπικού Πρωταθλήματος είναι στις 12-13 του Σεπτέμβρη,με την έναρξη του Κυπέλλου να ορίζεται περί την μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.
Σ ερώτηση που θέσαμε σχετικά  με την σύσταση της τριμελούς επιτρόπης πρωταθλήματος, η οποία αποτελείται από τον κ. Χρήστο Γαλήνα(πρόεδρος επιτροπής), την κ. Μαίρη Βαραγκούλη και τον κ. Σπύρο Πουλιάνο, ο ίδιος μας ανέφερε πως στόχος και σκοπός της επιτροπής είναι η σωστή  διοργάνωση του πρωταθλήματος και η βελτίωσή του με την βοήθεια των σωματείων.
Στο μείζον θέμα της διαιτησίας θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ. Τον Οκτώβρη θα διοργανωθεί Σχολή Νέων Διαιτητών, καθώς θα εντατικοποιηθούν και οι προσπάθειες για αξιοποίηση  και ένταξη των ήδη υπαρχόντων διαιτητών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει εδώ και ενάμιση χρόνο το προηγούμενο σχολείο διαιτησίας, στα τοπικά πρωταθλήματα έτσι ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία.
Ένα ακόμα βασικό πρόβλημα που θα θέσει επί τάπητος ο πρόεδρος της ΕΠΣ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία έχει οριστεί για τον Αύγουστο, είναι οι οικονομικές επιχορηγήσεις των τοπικών σωματείων, καθώς κάποια από αυτά αδυνατούν  να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους απαιτήσεις και ανάγκες. Το θέμα είναι καίριο και ζωτικής σημασίας για τα αθλητικά σωματεία και σύμφωνα με τον κ. Τρομπούκη θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση.
Ο πρόεδρος κλείνοντας τις δηλώσεις του για το νέο πρωτάθλημα ,τόνισε το θετικό κλίμα συνεργασίας  που επικρατεί μεταξύ των προέδρων των σωματείων και της ΕΠΣ και ευχήθηκε σε όλα τα σωματεία, τους αθλητές και τους προέδρους των σωματείων, μια καλή αγωνιστική χρονιά, χωρίς έκτροπα, με καλές διαιτησίες και με κατανόηση, γιατί λάθη πάντα γίνονται, αλλά πρέπει να υπάρχει διάθεση για να επιλυθούν.