Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς!

|

Οπαδοί του ΟΧΙ στα Γιάννενα, επιτέθηκαν με γιαούρτια στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη

 

 

 

 

Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό, κάποια νεαρά άτομα, που δηλώνουν οπαδοί του «ΟΧΙ», μη επιτρέποντας στον διπλανό τους, να έχει διαφορετική άποψη και αν αυτός επιμένει, γίνεται στόχος χυδαίων επιθέσεων.

Αυτό συνέβη και χθες το βράδυ στο κέντρο των Ιωαννίνων , όπου στόχος της ομάδας νεαρών, ήταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος με τον πιο καθαρό τρόπο, όλες τις προηγούμενες ημέρες δήλωνε πως θα ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Να σημειωθεί ότι μια μέρα πριν, ο κ. Καχριμάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό είχε αποκαλέσει «προδότες της πατρίδας όσους ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή ΟΧΙ»!

Για το περιστατικό γράφει το «epiruspost.gr»: « Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, όταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στην είσοδο της Περιφέρειας δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώροι. Το αρχικώς, φραστικό επεισόδιο, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Οι νεαροί πέταξαν αυγά και γιαούρτια στον Περιφερειάρχη και στη συνέχεια του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισο που φορούσε».

Τα επεισόδια έλαβαν διαστάσεις και όπως μεταδίδει το «epiruspost.gr»:

«Κατόπιν εορτής έφτασε στο σημείο μικρή αστυνομική δύναμη. Οι άνδρες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στην είσοδο της Περιφέρειας και σε απόσταση αναπνοής παρέμεναν οι νεαροί έχοντας συνεχείς διαπληκτισμούς και πετώντας κατά διαστήματα πέτρες και μπουκάλια με νερό.

Όταν η ένταση κορυφώθηκε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων, οι νεαροί κινήθηκαν προς την πλατεία όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας και ακολούθησε ένας νέος γύρος έντασης με συνεχείς διαπληκτισμούς ενώ το περίπτερο που είχε στηθεί από τους οπαδούς του «ναι» διαλύθηκε… Ο κόσμος, μη αντέχοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τα δακρυγόνα άρχισε να κινείται προς κάθε κατεύθυνση…

Οι αστυνομικοί, μετά από αρκετή ώρα, απομάκρυναν τους νεαρούς και στις εννιάμισι το βράδυ περίπου, εκατοντάδες Γιαννιώτες επανήλθαν στην πλατεία για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Να πουν το ναι στην Ευρώπη και το ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος άνοιξε τις ομιλίες, καταχειροκροτήθηκε, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που έχουν συγκροτήσει το μέτωπο του «ναι» και ο βουλευτής Κώστας Τασούλας.

Η βραδιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με πολύ ένταση… Αποτέλεσμα της έντασης και των μικροσυμπλοκών ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία έκανε προσαγωγή ενός ατόμου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους περισσότερους καυτηριάστηκε η στάση της αστυνομίας. Αυτό που τονίστηκε από πολλούς ήταν η παντελής απουσία της μέχρι και την στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη, ενώ στη συνέχεια από τον τρόπο με τον οποίο έδρασε κατάφερε να φέρει στον ίδιο χώρο, επί της κεντρικής πλατείας, τους συγκεντρωμένους πολίτες του «ναι» και τους νεαρούς που τους αποδοκίμαζαν πετώντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα».