Κλείνουν τα καταστήματα

|

Η μοιρολατρία και η αναμονή του τέλους, δεν είναι λογική, που ο καθένας δεν πρέπει να έχει στην σκέψη του

 

 

 

 

Ας το δούμε και απ’ την εύθυμη πλευρά. «Μειώθηκαν οι κλοπές σε καταστήματα», διαπιστώνει ο ένας της παρέας και ο έτερος απαντάει με πολύ φυσικό τρόπο απαντάει πώς να μην γινόταν αυτό, αφού «τα μισά καταστήματα έχουν κλείσει»!

Έτσι για να περάσουμε στην εικόνα, που επικρατεί και στην Άρτα, όπου το φαινόμενο του λουκέτου σε πολλά καταστήματα, για κανέναν δεν αποτελεί γεγονός, αλλά φυσιολογική εξέλιξη. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα καταστήματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες θέλουν να κλείσουν, αλλά δεν μπορούν, για τους γνωστούς λόγους. Που δεν μπορούν να κλείσουν βιβλία και όλα τα συνεπακόλουθα.

Προσεγγίζοντας το όλο θέμα, ο εύκολος δρόμος, είναι να σημειώσουμε πως εκεί οδηγεί η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και σήμερα και φυσικά τα προηγούμενα χρόνια, που έφεραν την λεγόμενη μεσαία τάξη στον πάτο. Άντε να δούμε πως θα αλλάξει η πολιτική αυτή και να αναμείνουμε τις καλύτερες ημέρες. Μοιρολατρία δηλαδή και τίποτα άλλο. Που σημαίνει καταστροφή και ότι άλλο -τραγικό βεβαίως- ακολουθήσει.

-Να μείνουμε στην διαπίστωση ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να προκύψει και να βοηθήσει τα καταστήματα;

Βεβαίως και η μοιρολατρία και η αναμονή του τέλους, δεν είναι λογική και ο καθένας δεν πρέπει να έχει στην σκέψη του. Η αντίσταση στην κυβερνητική επιλογή είναι ο ένας δρόμος και ο άλλος ίσως πιο ενδιαφέρων. Η προσπάθεια δημιουργία επιπρόσθετων όρων, οι οποίοι θα βοηθήσουν τα καταστήματα, της κάθε περιοχής, να πάρουν μια ανάσα και να λειτουργήσουν, για κάποιο διάστημα ακόμη, έχοντας βάλει στα ταμεία τους, κάποια χρήματα.

Υπάρχουν προτάσεις τόνωσης της αγοράς, με διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες δεν είναι δύσκολο να διοργανωθούν και φαίνονται ελπιδοφόρες. Διαβάζουμε πως σε άλλες πόλεις, οι εκδηλώσεις του είδους προετοιμάζονται και με βάση την περυσινή εμπειρία, λένε πως θα φέρουν σημαντικά αποτελέσματα. Το παράδειγμα της διοργάνωσης της «Λευκής Νύχτας» σε Ίλιον, Καλαμάτα, Ναύπλιο και άλλες πόλεις της πατρίδας μας, είναι ένα απ’ τα παραδείγματα.

Στην Άρτα, μπορούν να διοργανωθούν ανάλογες εκδηλώσεις, όπως και άλλες φορές έχει προταθεί, αλλά δεν παρατηρείται η διάθεση των ενδιαφερομένων, να κάνουν κάτι… Δυστυχώς.