Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

|

Απαίτηση ο παραλίμνιος δρόμος, για την ανάπτυξη των Τζουμέρκων και ποιοι κρατούν άγνωστη την Λίμνη Ζηρού…

 

 

 

Μαχητική και με άποψη, κυκλοφορεί και αύριο η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ», παρουσιάζοντας σημαντικά θέματα, με κυριότερα εξ αυτών την… χαμένη πρόταση για την κατασκευή του παραλίμνιου δρόμου, ο οποίος με βάση την Λίμνη Πουρναρίου, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στα Τζουμέρκα, άρα και στην Άρτα συνολικά. Την πρόταση επαναφέρει στο προσκήνιο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων Γιώργος Σιλιόγκας.

Κι απ’ την μια αναξιοποίηση λίμνη, στην άλλη μοναδική Λίμνη της περιοχής μας, η οποία χαρακτηρίζεται «Ελβετία της Φιλιππιάδας», την Λίμνη Ζηρού, για την οποία η εφημερίδα προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «ποιοι κρατούν άγνωστη την Λίμνη Ζηρού», ενώ παράλληλα προτείνει, ότι για την αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής, απαιτείται «η επένδυση στις μνήμες»! Προτείνει την διοργάνωση εκδηλώσεων, που θα φέρουν στην περιοχή ανθρώπους που έχουν ζήσει εκεί και έχουν πολλά να θυμηθούν.

«Η πρώτη… απόβαση στο σημείο που πρωτοκαπετάνιος του ΛΕΑΣ Άρης Βελουχιώτης, άφησε την τελευταία του πνοή», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που κάνει η εφημερίδα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων απ’ το θάνατο του συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης. Το αφιέρωμα παρουσιάζει μοναδικές φωτογραφίες του Βασίλη Γκανιάτσα, ευχόμενο να αξιοποιηθεί και το φίλμ, που είχε τραβήξει τότε, ο αδερφός του Νικηφόρος Γκανιάτσας.

Παράλληλα σε δύο σελίδες, παρουσιάζεται και η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Άρτα, ο οποίος έκανε ομιλία στην πλατεία Σκουφά και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, που έγιναν την περασμένη Κυριακή, στην Μεσούντα Άρτας.

Και πολλά άλλα θέματα, έχει να παρουσιάσει στο φύλλο της αυτό, η εφημερίδα με σημαντικότερες τις παρεμβάσεις για τα τοπικά δρώμενα, τα τολμηρά σχόλια και τις ενδιαφέρουσες πολιτικές αναλύσεις.

Η «Γ» κυκλοφορεί αύριο ταυτόχρονα σε Άρτα, Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και στα σαράντα περίπου περίπτερα στην Αθήνα.

Παράλληλα και σ’ αυτό το φύλλο της η «Γ», δίνει έμφαση στην διαφήμιση, παρουσιάζοντας στην πρώτη της σελίδα την προσπάθεια που κάνει το γνωστό καφέ της Άρτας «SWING».

00003-25-06-2015-a