Εκδηλώσεις για τα εβδομήντα χρόνια απ’ τον θάνατο του Άρη

|

Η ΚΝΕ καλεί σε πανστρατιά για την επιτυχία των εκδηλώσεων

 

 

 

 

Το Συμβούλιο Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να συμβάλουν και με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία των διήμερων εκδηλώσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του Άρη Βελουχιώτη που θα γίνουν στην Άρτα στις 20 και 21 Ιούνη.Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, το ΣΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ τιμάει τη 16η Ιούνη ημέρα που έδωσε τη ζωή του μαχόμενος ο Άρης Βελουχιώτης και την κηρύσσει Μέρα Κόκκινης Προσφοράς στο ΚΚΕ, στο λαό και τη νεολαία.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Οργανώσεις σχεδιάζουν για εκείνη την ημέρα:

Οι ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ και η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ συνδιοργανώνουν: 19.00 πορεία από την Περιφέρεια (παλιά Νομαρχία) προς το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη (πλ. Ομήρου). Κατάθεση στεφανιών από τις Οργανώσεις. Στις 20.00 σύντομο χαιρετισμό από στέλεχος της ΚΝΕ.

Οι ΤΟ Άρτας, Κέρκυρας και Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ οργανώνουν μαζικές περιοδείες σε χώρους νεολαίας με το κάλεσμα για το διήμερο εκδηλώσεων.

Στο κάλεσμά του σημειώνει: «Τιμάμε τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, γέννημα-θρέμμα του ΚΚΕ, που ηγήθηκε του ένοπλου λαϊκού αντιφασιστικού αγώνα ως στέλεχος του ΚΚΕ και με εντολή του ΚΚΕ. Η ζωή και η πορεία του ταυτίζονται με την ηρωική διαδρομή του ΚΚΕ.Ο Άρης Βελουχιώτης είναι μια ηρωική μορφή που διαμορφώθηκε από το ΚΚΕ και υπηρέτησε τα ιδανικά του με σθένος, πείσμα και παλικαριά, δίνοντας μέχρι και τη ζωή του για αυτά. Το όνομά του έγινε θρύλος για το λαό. Η νέα γένια πρέπει να ξέρει ότι η τραγική θυσία του δεν πήγε χαμένη.

Εμπνέει και σηματοδοτεί τον ασυμβίβαστο αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα, την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την κατάργηση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για τη δικαίωση των θυσιών, τη νίκη του λαού, το Σοσιαλισμό».