Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

|

Ευκαιρία για την Άρτα, η εξαγωγή πορτοκαλιών στην Κίνα και τα δημοτικά ουρητήρια του αίσχους, στο κέντρο της πόλης!

 

 

 

Την προσπάθεια, που είναι εν εξελίξει και αφορά στην εξαγωγή πορτοκαλιών στην Κίνα, παρουσιάζει ως κύριο θέμα, η εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ», που κυκλοφορεί αύριο, ταυτόχρονα σε Άρτα και Αθήνα. Μια προσπάθεια που μπορεί να αποδειχτεί σωτηρία, για την περιοχή, η οποία όμως έχει μία εγγενή αδυναμία, μιας και το παλεύει μόνος του, ο εξαγωγέας Χρήστος Κολιός, με την ιδιότητα που έχει ως μέλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ζητείται κινητοποίηση, όλων των παραγόντων της περιοχής, με την ελπίδα, ότι κάτι καλό θα προκύψει για το τοπικό προϊόν, που κάποτε αποτελούσε το «χρυσάφι» της περιοχής.

-Που είναι το σχέδιο; Το ερώτημα θέτουν όσοι έχουν πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις και δηλώσεις του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, περί την λειτουργία των πλατειών και δημόσιων χώρων της Άρτας. Και στο «κύριο άρθρο» της, η «Γ» παρατηρεί: «Ούτε το σχέδιο, για την συμφωνία με τους δανειστές, να ήταν».

«ΑΙΣΧΟΣ» για ολόκληρη την πόλη, αποτελεί η εικόνα των δημοτικών ουρητηρίων στην παλιά Ψαραγορά. Αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και απ’ την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Αρταίων, δεν προλαβαίνει να κάνει δηλώσεις, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο «σαλόνι» της, η εφημερίδα φιλοξενεί αφιέρωμα, στην Γέφυρα Κοράκου και την εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ. «Μήπως είναι καιρός ν΄αναζητήσουμε και να βρούμε έναν νέο Βησσαρίωνα», αναρωτήθηκε στην εισήγηση που έκανε η φιλόλογος και συνεργάτιδα της «Γ» Κατερίνα Σχισμένου και αυτή η αποστροφή του λόγου της, αποτελεί και τον τίτλο του θέματος.

Στην «Γ» που κυκλοφορεί αύριο στην Άρτα, Φιλιππιάδα, Πρέβεζα και Αθήνα ταυτόχρονα, υπάρχουν ακόμη πολλά και τολμηρά σχόλια, πολιτικές αναλύσεις και χρήσιμες παρεμβάσεις.