Περιττή η υπενθύμιση

|

Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο δήμαρχος με ποιόν είναι. Δεν μπορεί να είναι και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ»

 

 

 

Δεν χρειαζόταν η υπενθύμιση, της υποχρέωσης να δημοσιευτεί η απάντηση, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε σχέση με την προ ημερήσιας διάταξης, ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Βίκυ Βασιλάκη. Και χωρίς την υπενθύμιση (ίσως και παραπομπή σε απειλή) η «Γ» ξέρει να κάνει την δουλειά της και μάλιστα καθ΄ υπέρβασιν, αυτού που επιζητείται. Η απάντηση καλύπτει περισσότερο χώρο, απ’ αυτόν που κάλυψε το σχόλιο της εφημερίδας.

Όμως δημιουργεί ερωτηματικά η στάση του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, σε σχέση με την λειτουργία του, στο δημοτικό συμβούλιο. Την απάντηση που δίνει σήμερα στην «Γ», δεν την έδωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πολλών, ότι απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους, ειδικά της μειοψηφίας, τηρεί υπεροπτική στάση, η οποία δεν πρέπει να είναι ίδιον ανθρώπου, που πραγματικά θέλει να υπηρετήσει την ουσία του θεσμού της αυτοδιοίκησης, που είναι θεσμός διαλόγου και σύνθεσης απόψεων.

Όπως μας είπαν, η απάντηση που έδωσε στην δημοτική σύμβουλο, ήταν ήξεις αφήξεις, που για πολλούς σήμαινε πως, ήθελε να αποφύγει την ουσία και επί πλέον ήθελε να κρύψει την ουσία της επιλογής του, που έχει τα χαρακτηριστικά, τα οποία και περιγράφει η δημοτική σύμβουλος και περιέλαβε στην ανάλυσή της και η «Γ».

Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο δήμαρχος με ποιόν είναι. Δεν μπορεί να είναι και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ». Δεν μπορεί να είναι οπαδός της διαφάνειας και της ελευθερίας στα λόγια και στην πράξη να τοποθετεί κάμερες παρακολούθησης, τις οποίες βαφτίζει κάμερες για την προστασία της δημοτικής περιουσίας.

Δεν πείθει κανέναν και προβάλλοντας τέτοιες απόψεις, εκτίθεται ακόμη περισσότερο.