Ο… πόλεμος συνεχίζεται!

|

Κι άλλη συμπολίτιτσσά μας, ΘΥΜΑ της αγέλης αδέσποτων που κινούνται στην Παρηγορήτισσα…

 

 

 

 

Την περασμένη Πέμπτη το πρωί, πάλι μπροστά στην Παρηγορήτισσα, η ίδια αγέλη αδέσποτων σκύλων, επιτέθηκε σε κυρία, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φαρμακευτική αγωγή, έλαβε βεβαίωση την οποία μετέφερε στο Δημαρχείο Άρτας, για να ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία. Που σημαίνει, πως πρέπει, τα αδέσποτα αν εντοπιστούν να τα παρακολουθήσει κτηνίατρος, όπως επίσης και το θύμα της επίθεσης, για να μην προκύψει κίνδυνος λύσσας.
Είναι η τρίτη περίπτωση, σε διάστημα δύο εβδομάδων και πλέον τα γεγονότα, θα μας οδηγήσουν στον παλιό ορισμό της είδησης, στο εγχειρίδιο του Χρ. Πασαλάρη, που έλεγε πως «είδηση δεν είναι αν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο, αλλά αν ένας άνθρωπος δαγκώσει έναν σκύλο»! ΤΑ κατάφερε και σ’ αυτόν τον τομέα, η νέα δημοτική αρχή, η οποία εξελέγη με χαρακτηριστική άνεση, κομίζουσα την φροντίδα για την καθημερινότητα του πολίτη.
Κι ενώ η αγανάκτηση, των απλών πολιτών περισσεύει, μιας και παρατηρούν την τραγική αδιαφορία της δημοτικής αρχής, που είναι η αρμόδια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αυτή την τραγική αδιαφορία, που παραπέμπει σε εμπαιγμό, καταγγέλλουν και οι φιλόζωοι της Άρτας! Διαπιστώνουν πως το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην ΚΟΜΔΕ, είναι μια απάτη, μιας και για τους σκοπούς που ιδρύθηκε, δεν κάνει τίποτα απολύτως. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Όπως έλεγε στην «Γ» συμπολίτισσά μας, η οποία έχει ασχοληθεί με τα αδέσποτα στην Άρτα και έχει άποψη για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση αυτή , το καταφύγιο δημιουργήθηκε μόνο και μόνο, για να πουν ότι το δημιούργησαν και να μην έχουν αντιδράσεις απ’ τους πολίτες που έβλεπαν την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη.
Οι βασικοί όροι λειτουργίας ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων, δεν τηρούνται, μας είπε χαρακτηριστικά, για να οδηγηθεί στο συμπέρασμα, πως τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη, ζουν καλύτερα απ’ όσα σκυλιά, υπάρχουν μέσα στο καταφύγιο και ευτυχώς δεν είναι πολλά, θα συμπληρώναμε εμείς.
Η συμπολίτισσά μας, λέει πως τα σκυλιά ζουν μέσα στην βρώμα, μιας κι εκεί δεν υπάρχει ένας υπάλληλος, που θ΄ ασχοληθεί, όπως είναι επιβεβλημένο. Ένας εργαζόμενος απ’ την κοινωφελή εργασία, πήγαινε εκεί, αλλά λίγες ώρες, γιατί μετά τις 11 τον απασχολούσαν στην καθαριότητα, χωρίς κανένας να λαμβάνει υπ’ όψιν του, τις ανάγκες που δημιουργεί η λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Πλέον, δεν εργάζεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος, μιας και έχει λήξει η σύμβασή του και αντιλαμβάνεται ο καθένας, τι μπορεί να συμβαίνει εκεί.
Η συνομιλήτριά μας, καταθέτει και κάτι πιο σημαντικό. Εξ όσων έχει υποσχεθεί πως θα κάνει για το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, σε γενικές συνελεύσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, έκανε ακριβώς τα αντίθετα και αντί να δημιουργήσει προβλήματα, δημιούργησε περισσότερα.
Βεβαίως μετά και την συνομιλία που είχαμε με την συμπολίτισσά μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το άρθρο της «Γ», που έκανε λόγο για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, με την δημιουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, το οποίο πολυδιαφημίστηκε κιόλας!
Και με την ευκαιρία, ας μας επιτραπεί μια ερώτηση, στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του:
-Γιατί αφού είναι τόσο σημαντικό το έργο που επιτελείται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, γιατί οι πόρτες του, είναι πάντα ερμητικά κλειστές;