ΒΑΣΙΛΑΚΗ: Γιατί ελέγχονται οι πολίτες και οι δημότες;

|

Ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης, απ’ την Βίκυ Βασιλάκη, για τη τοποθέτηση καμερών σ’ όλους τους χώρους του δημαρχείου Άρτας

 

 

 

Την περίεργη, έως και επικίνδυνη χρήση καμερών στο Δημαρχείο Άρτας κατήγγειλε, με ερώτηση που κατέθεσε, προ ημερησίας διάταξης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτικής σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βίκυ Βασιλάκη, χωρίς να λάβει μια πειστική απάντηση απ’ τον δήμαρχοι Χρήστο Τσιρογιάννη.

Στην ερώτησή της, η κα Βασιλάκη επεσήμανε:

«Υποτίθεται. κ. Δήμαρχε ότι οι κάμερες ασφαλείας τοποθετούνται για   εγληματοπροληπτικούς λόγους κι όχι για την παρακολούθηση εργαζομένων, όπως προβλέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ΄ αριθμ. 13/2014 απόφαση. Αν δεχτούμε ότι το Δημαρχείο είναι το σπίτι του δημότη, εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποια η σκοπιμότητα της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας σε όλους τους χώρους του κτηρίου;

Και για ποιο λόγο ελέγχονται οι πολίτες και οι δημότες;

Και επιπλέον, ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτό το οπτικοακουστικό υλικό; Κάποια ιδιωτική εταιρία; Ο δήμαρχος; Εντεταλμένοι υπάλληλοι;

Μήπως κ. Δήμαρχε μετατρέπεται το Δημαρχείο σε «εργασιακό γκέτο;»

Κατά την άποψή μας κύριε Δήμαρχε ήταν μεγάλο το λάθος σας, διότι με το αίσθημα του φόβου, τον συνεχή έλεγχο, με ψυχολογική πίεση και χειραγώγηση των εργαζομένων, τίποτα δεν θα λειτουργεί σωστά στο δημαρχείο μας.

Τη στιγμή δε που κανένας άλλος δημόσιος φορέας στην ευρύτερη περιοχή μας δεν χρησιμοποιεί κάμερες, οι οποίοι έχουν και ποιο σοβαρούς λόγους να παίρνουν μέτρα προστασίας σε αντίθεση με τον δήμο Αρταίων που κάτι τέτοια είναι υπερβολικά και περιττά.

Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.λ.π.

Εκτός των άλλων η Αρχή Προστασίας Δεδομένων δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας με σκοπό την επιτήρηση εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως στρατιωτικά εργοστάσια- τράπεζες- χρηματοκιβώτια υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται κι όχι στους χώρους εργαζομένων κι εφόσον αναγράφεται και η λέξη «ο χώρος βιντεοσκοπείται»

Φρονούμε κ. Δήμαρχε ότι οφείλεται άμεσα να ξηλώσετε αυτές τις κάμερες οι οποίες προσβάλουν τον Δήμο μας, τους δημότες, τους εργαζομένους του δήμου αλλά και τους πολίτες».