Εμείς πάντως επιμένουμε…

Μεταξύ αυτών που αναζητούν την ουσία πίσω απ’ το γεγονός είμαστε κι εμείς και μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε, πως το θέμα σκουπίδια, είναι η μεγαλύτερη μπίζνα της εποχής!

 

 

 

 

Θα επιμείνουμε και θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια. Η αυτοδιοίκηση και κυρίως οι δήμαρχοι, στην σκληρή εποχή της κρίσης, μπορούν με την λειτουργία τους και το παράδειγμά τους, ν’ αποτελέσουν το αντίδοτο, με φόντο την κοινωνική προσφορά και την ανοιχτή – διαφανή λειτουργία τους, ώστε να προκύπτει η αισιοδοξία, ότι στο μέλλον κάτι θετικό μπορεί να προκύψει, με μήτρα την συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία θα καλεί και θα προκαλεί τους πολίτες, να γίνουν κι αυτοί κοινωνοί του μηνύματος, άρα και πρωταγωνιστές σε ανάλογες δράσεις.

-Τι παρατηρούμε σήμερα στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης, στην περιοχή μας, για την οποία άλλωστε μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια;

Το τελευταίο σημαντικό γεγονός, που έκανε και τον… θόρυβό του, ήταν ο μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα είναι πρόεδρος του Φορέα Απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας, όπου τα κατάφερε να εκλεγεί ο αρχαιότερος!

-Γιατί τόσο ενδιαφέρον και τόσο παρασκήνιο, για μια θέση, που σύμφωνα με την λογική απαιτεί σκληρή δουλειά και υπάρχει η πιθανότητα, να παραβλέψει κάποιος αιρετός τον Δήμο του και ν’ ασχοληθεί με τον φορέα;

Διάθεση για προσφορά, το λένε αυτοί και καμώνονται τους κουρασμένους απ’ το μέγεθος της εργασίας και το χρόνο που αφιερώνουν. Καλά κάνουν και ας λένε αυτές τις αηδίες, σε όποιον φαίνεται διατεθειμένος να τους πιστέψει, που μάλλον τέτοιοι δεν θα είναι πολλοί. Ας μην το λένε όμως, σε όσους μπορούν να βλέπουν και πίσω απ’ το γεγονός ή τουλάχιστον προσπαθούν να το κάνουν αυτό.

Μεταξύ αυτών που αναζητούν την ουσία πίσω απ’ το γεγονός είμαστε κι εμείς και μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε, πως το θέμα σκουπίδια, είναι η μεγαλύτερη μπίζνα της εποχής! Τεράστια κονδύλια διακινούνται και πολύ μεγάλα έργα, πρόκειται να γίνουν, για τα οποία θα λένε πως βάζουν πλάτη για να κατασκευαστούν, αλλά δεν θα λένε αυτό, που κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί δημόσια, αλλά οι πάντες το γνωρίζουμε. Και δεν μπορεί να το ισχυριστεί δημόσια, γιατί εμπίπτει στις αδυναμίες της Δημοκρατίας, όπου το ευδιάκριτο, δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο καταγγελίας και από κει και μετά, να αναλάβουν δράση, όλοι οι αρμόδιοι γι’ αυτό.

Συνεννοούμαστε βεβαίως… Όμως μην βασίζονται σ’ αυτή την αδυναμία, οι αιρετοί -παλιοί και νέοι- και ας μην προκαλούν παρουσιαζόμενοι ως οι άνθρωποι της προσφοράς. Όλοι την έχουμε υποψιαστεί την δουλειά.