Σοβαρή η καταγγελία του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων

|

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ:

Το γκρέμισε η ολική ανικανότητα της Γ.Γ. του ΥΠΠΟ Λίνας Μενδώνη

 

 

 

Χωρίς να μεσάσει τα λόγια του, ο πρώην προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Ηπείρου Σπύρος Πανταζής, δηλώνει πως «το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το γκρέμισε η ολική ανοικτότατα της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη», για να συμπληρώσει σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του πως «αν τα υπομνήματα που έχω στείλει στην γενική γραμματέα, τα είχαμε βάλει ως στηρίγματα της μιας πλευράς του γεφυριού, δεν θα είχε πέσει το γεφύρι», θέλοντας να καταδείξει πόσες φορές έχει ενοχληθεί η πρώην κυβερνητική παράγοντας και έδειξε τέλεια αδιαφορία.

Είναι γεγονός πως για το κακό που βρήκε την Άρτα και όλη την Ελλάδα, με την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Άρτας, θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και ο πρώην διευθυντής των Νεωτέρων Μνημείων, αρχιτέκτονας Σπύρος Πανταζής κάνει το πρώτο βήμα, που χωρίς φόβο. Αρκεί να τον ακολουθήσουν και άλλοι, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ακολουθεί και βίντεο αφιερωμένο στα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, στο οποίο καταγράφεται και η προσπάθεια για το Γεφύρι της Πλάκας.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/yqRzpeGEMEw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]