ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗMOKΑTIKH AΑΡΙΣΤΕΡΑ, αλλά γιατί;

.

Μια χαλαρή, πλην ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους υποψηφίους του νομού Άρτας Γιώργο Τενέζο και Άρη Τσουκνίδα

 

Ξαφνικά μια ωραία πρωία  ξεκίνησαν από την Αθήνα δύο άνθρωποι να έλθουν στην Άρτα να διαφημίσουν τον εκλογικό συνδυασμό Πράσινοι-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Δυο άνθρωποι, με καταγωγή και στενές σχέσεις με τον τόπο και την ιστορία του, τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Κάθε καλόπιστος ψηφοφόρος δικαιούται να αναρωτηθεί.

-Γιατί άραγε να το κάνουν αυτοί;
-Είναι επαγγελματίες πολιτικοί;
-Έχουν πιθανότητες εκλογής;
-Θέλουν να δοξαστούν και να γίνουν διάσημοι;
-Δεν έχουν τίποτε το καλύτερο να κάνουν;

-Έχουν τίποτε παράξενο στο μυαλό τους κάποια πονηρή δεύτερη σκέψη κάποια ιδιοτέλεια;.

Τίποτα απ’ αυτά δεν συμβαίνει, όπως διαπιστώσαμε, μετά την συζήτηση που είχαμε μαζί τους. Η εξήγηση και η αιτία όπως μας είπαν, είναι απλή.. Γιατί και οι δύο είναι παιδιά της Ανανεωτικής Αριστεράς και  αισθάνονται ότι χρωστάνε σε αυτή.

Συναντήσαμε λοιπόν τους υποψηφίους της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΑΝΙΟΙ» Τον Γιώργο Τενέζο και τον Άρη Τσουκνίδα. Μαζί τους και ο Μιχάλης Καττής, ο τρίτος υποψήφιος του συνδυασμού.

Στην ουσία της συζήτησης απ’ την αρχή…

-Τι έγινε κι αν εξαφανισθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και δι’ αυτής και η Ανανεωτική Αριστερά και αντικατασταθεί από ένα άλλο κόμμα, το Ποτάμι για παράδειγμα η κάποιο άλλο, τι θα συμβεί; Θα έχετε κάποια προσωπική ζημιά από αυτό;
Η απάντηση, χωρίς δεύτερη σκέψη. «Ούτε κατά διάνοια! Και να μην υπήρχε αυτός ο χώρος θα έπρεπε να τον ξαναφτιάξουμε. Γιατί σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά φαίνεται η ανάγκη ύπαρξής του», μας είπαν και έδειχναν και οι δυό, πως το πιστεύουν και το εννοούν αυτό που λένε…

Για να συνεχιστεί η συζήτηση;

-Τι είναι λοιπόν  αυτό που σας κάνει  να αφήνετε χειμωνιάτικα σπίτια και οικογένειες και να ταξιδεύετε εκατοντάδες χιλιόμετρα  μακριά; Τι είναι  αυτό που σας συγκινεί τόσο στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ παρότι δημοσκοπικά τα ποσοστά είναι μικρά;

-Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι το κόμμα της απλής λογικής ,της επαφής με την πραγματικότητα, των συνεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων, το κόμμα της συνεχούς και αέναης διεκδίκησης του μεγίστου εφικτού, το κόμμα που έχει προτεραιότητα τον άνθρωπο και την κοινωνία, το κόμμα που έχει ήδη αποδείξει ότι δεν πουλιέται δεν αγοράζεται και ξέρει να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό όταν χρειάζεται. Ταυτόχρονα δεν διστάζει να ορθώσει ανάστημα και να πει όχι όταν καταπατούνται αρχές και αξίες, όταν οι προγραμματικές συμφωνίες κουρελιάζονται από την κυβέρνηση Μπαλτάκου-Σαμαρά, όταν η διαπλοκή και η διαφθορά συνεχίζει να ελέγχει ΜΜΕ και πολιτικό σύστημα. Επίσης δεν εγκαταλείπει τους στόχους για Απλή Αναλογική και ανατροπή του δικομματικού συστήματος που στοίχισε τόσο πολύ στη χώρα. Γιατί η Δημοκρατική Αριστερά δεν χρεωστάει σε κανέναν..

-Και γιατί με τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ;

-Γιατί η Ανανεωτική Αριστερά και η Πολιτική Οικολογία έχουν το ίδιο όραμα. Την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την προστασία του περιβάλλοντος, την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου με ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου. Δηλαδή οι δυο χώροι όχι μόνο σχεδόν ταυτίζονται αλλά και ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον για να ανασυγκροτηθούν και να προχωρήσουν μαζί στη νέα εποχή. Αλλά  γενικότερα η Οικολογική Ανανεωτική Αριστερά δεν είναι ένα ποσοστό, μερικές χιλιάδες ψήφοι, η ένας αριθμός βουλευτικών εδρών. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι μια δύσκολη μεν αλλά πανέμορφη στάση ζωής ένα τρόπος αντιμετώπισης της πραγματικότητας ένας κώδικας ύφους και ήθους ιδιαίτερος και πολύ ξεχωριστός..
Προσπαθώντας λοιπόν σε όλη μας την ζωή, όχι πάντα με επιτυχία, να είμαστε πιστοί σ αυτόν τον κώδικα και σ αυτήν την στάση ζωής μετά από πολλά χρόνια διαπιστώσαμε ότι μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ,να βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και γι αυτό χρωστάμε και ήμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για να κρατηθεί ζωντανός ο χώρος και να επανέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου μας πιο δυνατός, πιο αποτελεσματικός. Στις 26 του μήνα τα ψέματα και οι υποσχέσεις τελειώνουν, τα προβλήματα όμως παραμένουν και θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ότι και να γίνει.

-Πως εξειδικεύονται, όσα υποστηρίζετε;
-Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι δεν νοείται να λες ότι ανήκεις στην Ανανεωτική Αριστερά και στην Πολιτική Οικολογία και παράλληλα να δέρνεις την γυναίκα σου και το παιδί σου, να μην αποδέχεσαι πλήρως τα δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητες του άλλου, να αδιαφορείς όταν υποφέρει ο συνάνθρωπός σου, να μην σέβεσαι το περιβάλλον και τον κοινωνικό σου περίγυρο, να μην διεκδικείς την ανανέωση στην πολιτική, ακόμη και να κλωτσάς το ανίσχυρο αδέσποτο η να μαχαιρώνεις τον εξαθλιωμένο Πακιστανό στην γωνία, να συμπεριφέρεσαι με αλαζονεία στην κοινωνία, στην πολιτική και στον αδύναμο και τόσα άλλα. Αν τα κάνεις αυτά και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης απλά νομίζεις αλλά στην ουσία δεν ανήκεις στην Ανανεωτική Αριστερά..

Τον ιδιαίτερο και όμορφο αυτόν ιδεολογικό χώρο λοιπόν σας καλούμε  να τον γνωρίσετε καλύτερα και να βοηθήσετε με την ψήφο σας να δηλώσει και πάλι παρών.
Προσωπικώς αδιαφορούμε πλήρως για τους τυχών σταυρούς προτίμησης που πιθανώς να μαζέψουμε και δεν πειράζει αν δεν μας σταυρώσετε και τιμήσετε μόνο το ψηφοδέλτιο μας ασταύρωτο… Εμείς τον πολιτικό μας χώρο υπερασπιζόμαστε και όχι το προσωπικό μας συμφέρον.. Και όσο θα υπάρχει έστω και ένας από μας ο χώρος μας θα υπάρχει γιατί οι ιδεολογικοί χώροι και μάλιστα οι ιδιαίτεροι δεν εξαφανίζονται. Αλλά όσο πιο βροντερό θα είναι το παρόν μας τόσο πιο εύκολο θα είναι το να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε τις πολιτικές εξελίξεις προς προοδευτική κατεύθυνση γιατί οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έρχονται από μακριά, πάνε μακριά και θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.