Όλη η Άρτα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ!

|

Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που φάνηκε πως τον στηρίζει η ιδιαίτερη πατρίδα του

 

 

 

 

 

«Δεν έρχομαι ως κυβερνήτης της Αριστεράς, αλλά ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

 

 

 

Και τα τεχνικά εμπόδια που παρουσιάστηκαν, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Αν και η συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, ο ίδιος έφτασε με δυό ώρες καθυστέρηση, χωρίς αυτό το απρόβλεπτο εμπόδιο, να αναγκάσει κάποιον να φύγει ή να μην περιμένει.

Όλοι ήταν στις θέσεις τους και όπως διαπιστώσαμε στα διάφορα πηγαδάκια, δεν ήταν αιτία αγανάκτησης, αυτή η καθυστέρηση αυτή, που όπως μάθαμε οφείλεται σε καθυστέρηση της πτήσης της AEGEANπρος τα Γιάννενα.

Το μέγεθος της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε, υπό τις παραπάνω δυσκολίες, ήταν πρωτόγνωρό για την Άρτα, ή για να ακριβολογούμε ήταν μια συγκέντρωση των παλιών καλών εποχών, με πάθος και δυναμική, η οποία το πρώτο που καταδεικνύει είναι το πάθος να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί και να δοθεί η ευκαιρία στον αρτινό πολιτικό ηγέτη να τα αλλάξει όλα…

 

arta-tsipras-11-b

 

«Δεν έρχομαι ως κυβερνήτης της Αριστεράς, αλλά ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, που στην συνέχεια περιέγραψε το ζητούμενο των εκλογών για το κόμμα του και είπε χαρακτηριστικά: «Ζητάμε από τον ελληνικό λαό λίγες μέρες, λίγες ώρες πριν την κάλπη να ψηφίσει με την καρδιά και την ψυχή του. Και του ζητάμε να μας δώσει μία ευκαιρία ολόκληρη όχι μισή, απλόχερα χωρίς τσιγκουνιές. Έδωσε και στο παρελθόν ολόκληρη ευκαιρία πολλές φορές. Και στον Σημίτη και στον Καραμανλή και στο Γιώργο Παπανδρέου και στον Σαμαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει και την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και να μας δώσει την δυνατότητα, όχι να φέρουμε την ρεβάνς της ιστορίας αλλά να ενώσουμε δυνάμεις».

Με σαφήνεια εξήγησε πως το προεκλογικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει πράξη, για να τονίζει με έμφαση: ««Απλώνουμε το χέρι σε κάθε πολίτη δεξιό και αριστερό όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό για να ξαναγίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα με αξιοπρέπεια γιατί τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε χάσει και την ιδιότητα της ισοτιμίας στη Ευρώπη και την αξιοπρέπεια. Απαντάμε σε όσους λένε ότι ζητάμε αυτοδυναμία όπως ζητούσαν άλλοι στο παρελθόν. Τους απαντάμε: Εμείς δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Εμείς ζητάμε να έχουμε εκείνη την πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πάνω στην στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει εδώ και χρόνια και που δικαιώνεται σήμερα στην Ευρώπη ως η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση. Να έχουμε τα χέρια λυμένα και κανένας από τις δυνάμεις του χθες να μας βάλει τρικλοποδιά. Σας ζητούμε να δώσετε ολόκληρη την ευκαιρία με το χέρι στην καρδιά. Την άλλη Κυριακή σας καλούμε να δώσετε δύναμη στην Ελλάδα και να δώσετε μία ευκαιρία στην ελπίδα. Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιώσει τους αγώνες και θα δώσει σκληρά την μάχη για την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολλών».

 

arta-tsipras-11-c

 

Τσίπρας: Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει ο Σαμαράς

Τη θέση ότι η Ν.Δ. εξαντλείται «σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας» έχει, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στα «ΝΕΑ», οπου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη. «Ακόμα, όμως, κι αν είχαμε τέτοια πρόθεση, δεν θα μπορούσαμε διότι δεν έχουμε να βρούμε τίποτα όρθιο για να αφανίσουμε. Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει με τις πολιτικές του ο κ. Σαμαράς και η τρόικα», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να στηρίξει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα.«Να στηρίξουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το σε ποιον πολιτικό χώρο βρισκόντουσαν μέχρι χθες», συνέχισε. Εκτίμησε, τέλος, ότι το ρεύμα νίκης του κόμματος γίνεται μέρα με τη μέρα ποτάμι. Όπως είπε, «μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ανατραπεί».

 

Ο ΕΝΦΙΑ

Και ευχάριστα νέα από την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα.

Μετέφερε την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως είναι ένας φόρος λαιμητόμος ενώ τόνισε πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. «Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρουμε σε αυτούς που έχουν 4 πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν », συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.