«Τι πετύχαμε για την Άρτα» | Σημεία συνέντευξης Γιώργου Στύλιου στον ART TV

Έμφαση στα αγροτικά: «Θα συνεργαστώ με όλους τους κοινωνικούς φορείς»

 

 

 

 

Στα πλαίσια της συνέντευξης ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε σε όσα επετεύχθησαν κατά τη διάρκεια της Βουλευτικής θητείας του προς όφελος των πολιτών του νομού Άρτας.

Έγινε αναφορά στην ενίσχυση του ΤΕΙ Ηπείρου με το σχέδιο «Αθηνά» όταν σε άλλες περιοχές είχαν απώλειες. Επίσης, με το ΤΕΙ Ηπείρου είχε συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και με προσωπικές του παρεμβάσεις ενισχύθηκε.

Ειδική μνεία έγινε στο στρατόπεδο το οποίο παρέμεινε σε λειτουργία και μήνα με το μήνα ενισχύεται. Κάποιοι χαίρονταν με την προοπτική να κλείσει, αλλά δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την Άρτα το κέντρο νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Άρτας είναι σε λειτουργία και με την πάροδο του χρόνου θα κατατάσσονται περισσότεροι νεοσύλλεκτοι και θα ενισχύεται με πιο πολλά στελέχη.

Τόνισε ότι έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται στην περιοχή μας και ειδικά για τη δημιουργία κόμβων και ημικόμβων στην Καμπή και στην περιοχή του Κομποτίου, για την εξυπηρέτηση των χωριών του κάμπου, καθώς και στον Αμμότοπο για τη δημιουργία εξόδου προς τα Τζουμέρκα.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Κωστή Χατζηδάκη διότι ανταποκρίθηκε σε προσωπική του παρέμβαση και με δική του απόφαση αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου κατασκευής του δρόμου «Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη» σε 3.500.000€, έργο στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και είναι έτοιμη η κατάσταση για την έναρξη κατασκευής του. Ένα έργο μεγάλης ανάγκης για την περιοχή των Ραδοβυζίων που το ζητούσαμε για πολλά χρόνια ξεκινά.

Με δική του απόφαση ως Υφυπουργός Παιδείας ιδρύθηκε στην Άρτα σχολή επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ) με εξειδικευμένες ειδικότητες ώστε να ενισχυθεί η τεχνική εκπαίδευση.

Πρόσφατα με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη έληξε το ζήτημα των υπερωριών του νοσηλευτικού προσωπικού, δόθηκε το ποσό των 150.000€. Επίσης, δρομολογείται η πρόσληψη εννέα (9) μόνιμων γιατρών καθώς και επικουρικών γιατρών ώστε να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία.

Ανέφερε ότι στα πλαίσια της διαδικασίας Κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε στη Βουλή πάρα πολλές ερωτήσεις για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τους παραγωγούς, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, την ελιά και τις ενισχύσεις των γεωργών και των κτηνοτρόφων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιπλέον, έθεσε ερωτήσεις μέσω της Βουλής στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση της παραγωγής.

Στο άμεσο μέλλον επιδίωξη και προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Να εκμεταλλευτούμε τα κονδύλια από τη νέα ΚΑΠ και από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2015-2020. Στόχος είναι η ενημέρωση και η υποστήριξη των παραγωγών, η προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές, ώστε να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των Αρτινών. Ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Θα συνεννοηθώ και θα συνεργαστώ με όλους τους φορείς της περιοχής για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού».

 

stilios-tsirogiannis-00-d

Συνεργασία με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη

 

Ο Γιώργος Στύλιος επισκέφτηκε το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη. Αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές και τη νέα χρονιά και μίλησαν για θέματα που αφορούν το Δήμο Αρταίων και ευρύτερα το Νομό Άρτας. Συζήτησαν για τον προγραμματισμό του Δήμου, τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Στύλιος εξέφρασε τη βούληση για την κατασκευή υποδομών και πραγματοποίησης δράσεων μέσα στην πόλη της Άρτας που θα την αναβαθμίσουν λειτουργικά, πολιτιστικά και αισθητικά. Δεν παρέλειψαν επίσης να αναφερθούν στο ρόλο που μπορεί να παίξει η αποκέντρωση στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία του κράτους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στη στήριξη των αγροτών, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας.

Ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Προσωπικά αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να το κάνω, για τα συμφέροντα του τόπου μας. Δίνω μεγάλη έμφαση και θα συνεχίσω να υποστηρίζω την εξασφάλιση κονδυλίων από χρηματοδοτικά εργαλεία για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών. Προτεραιότητα για μένα αποτελεί και η εκδήλωση αλληλεγγύης στους έχοντες ανάγκη, πάντα με διακριτικότητα και σεβασμό στον άνθρωπο».