Χάνει “έδαφος” ο ΣΥΡΙΖΑ και κλείνει η “ψαλίδα” με τη ΝΔ

Η νέα έρευνα του Παν. Μακεδονίας, παρουσιάζει ενδιαφέροντα αποτελέσματα, καθώς μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, το ΣΥΡΙΖΑ (29,5%) δείχνει να έχει απώλειες, σχεδόν 2 μονάδες

 

 

 

 

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την ψαλίδα να κλείνει, δίνει δημοσκόπησητου Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνειποσοστό 29,5%, έναντι 25% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 7%, αποχή ένα 8,5%, άκυρο ή λευκό ένα 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15%.

Σε σχέση με προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν από δύοεβδομάδες η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει συρρικνωθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, από το 6,5% στο 4,5%, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1,5%, ενώ η ΝΔ κερδίζει 0,5%. Παράλληλα, πεσμένα κατά μία ποσοστιαία μονάδα είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πλέον φαίνονται να μένουν εκτός Βουλής, με βάση τα ευρήματα της έρευνας.