Η κοινωνία επιμένει να αδιαφορεί!

Κάθε σύλληψη διακινητή ναρκωτικών στην περιοχή, θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα «SOS» προς την κοινωνία

 

 

 

Οι ειδήσεις για την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή , τις τελευταίες ημέρες, είναι πάρα πολλές και πρέπει να σημειώσουμε πως «απ’ όλα έχει ο μπαξές»! Και κοκαΐνη και ηρωίνη και χασίς βεβαίως.

Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να καταγραφεί, αφορά στην σωστή και φιλότιμη δουλειά που κάνει η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και κάτω από αντίξοες συνθήκες, θα πρέπει να παραδεχτούμε. Σημαντικό, δεν λέμε και πρέπει η φιλότιμη προσπάθεια, αλλά και η αποτελεσματικότητα, να αναγνωριστούν και απ’ την κοινωνία και απ’ την υπηρεσία.

Το δεύτερο στοιχείο, είναι το καθοριστικό και παράλληλα ανησυχητικό. Κάθε σύλληψη διακινητή ναρκωτικών στην περιοχή, θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα «SOS» προς την κοινωνία, που όμως για το φαινόμενο αυτό, για τον συνολικό κίνδυνο, η κοινωνία, δείχνει να μην ανησυχεί κι ας είναι γνωστό, πως ο κάθε διακινητής και τα μεγάλα αφεντικά τους, δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορεί να… χτυπήσουν και την πόρτα τους, να βρουν στον δρόμο τους, το δικό τους παιδί και να το καταστήσουν όμηρο του θανάτου!

Πόσες φορές έχουμε επαναλάβει απ’ αυτή την θέση, το μέγεθος της αδιαφορίας και παράλληλα τον τεράστιο κίνδυνο, ως μήνυμα προς την τοπική κοινωνία, η οποία διά των φορέων της, κάποτε πρέπει να αντιδράσει και να πάψει να ασχολείται με τα δευτερεύοντα, βλέποντας την περιπέτεια ενός νέου που μπλέκει στα ναρκωτικά, σαν μια καλή ευκαιρία για κουτσομπολιό, με διάθεση να βγάλει τόση κακία, που δεν μπορεί να περιγραφεί.

Είναι τεράστιο το θέμα και όπως όλοι οι ειδικοί έχουν παραδεχτεί, μόνο η κοινωνική κινητοποίηση μπορεί να αντιμετωπίσει και όχι τα κατασταλτικά μέτρα, που έχει αποδειχτεί πως δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Και το παράταιρο της υπόθεσης είναι πως κάθε φορά, που προκύπτουν σημαντικά στοιχεία και δείχνουν πως οι έμποροι και οι μικροί διακινητές ναρκωτικών… αλωνίζουν, κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να δει τι σημαίνουν τα στοιχεία αυτά και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση, όσων δείχνουν και θέλουν να δηλώνουν πως εκπροσωπούν την κοινωνία.

Η απορία του αναγνώστη είναι λογική:

-Γιατί η «Γ» κάθε λίγο και λιγάκι, επαναλαμβάνει αυτή την πρόκληση προς την κοινωνία;

Όταν έχεις να αναλύσεις και να παρουσιάσεις, μέσα σε μια μέρα τρία περιστατικά με σύλληψη για κοκαΐνη και ηρωίνη, τι πρέπει να κάνεις; Να ψάξεις να βρεις ποιοι είναι οι διακινητές, για να έχουμε κουβέντα να κάνουμε ή να δεις πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της εποχής μας. Το εύκολο ως δουλειά, είναι η πρώτη εκδοχή, μιας και θα είχε αναγνωστικό αποτέλεσμα, η τέτοια προσέγγιση του θέματος. Όμως εμάς αυτού του είδους η προσέγγιση των κοινωνικών θεμάτων, δεν μας αφορά. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν προσφέρουμε τίποτα και για το λόγο αυτό επιμένουμε στην ελπίδα, ότι κάποτε η κοινωνία θα αντιδράσει και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.