Πέθανε ο Βασίλης Σιουμάλας

Διετέλεσε νομάρχης Άρτας, απ’ το

1984 έως το 1988 και ακολούθως

γενικός γραμματέας του

Υπουργείου Γεωργίας

 

 

 

 

Πέθανε χθες και έγινε σήμερα η κηδεία του στην Αθήνα, ο δικηγόρος Βασίλης Σιουμάλας, που την πενταετία 1984 – 1989 διετέλεσε νομάρχης Άρτας, ακολούθως νομάρχης Πρέβεζας και το 1994 γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, για να μετακινηθεί στην συνέχεια με τον τότε υπουργό Στέφανο Τζουμάκα, στο υπουργείο Γεωργίας.

Με καταγωγή απ’ τα Γιάννενα, ο Βασίλης Σιουμάλας, ήταν απ’ τους στενούς συνεργάτες του Στέφανου Τζουμάκα, στον αντιδικτατορικό αγώνα, για να συνεχίσουν στην συνέχεια και τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα απ’ το ΠΑΣΟΚ.

Στο διάστημα που υπηρέτησε νομάρχης Άρτας, ο Βασίλης Σιουμάλας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας, μιας και είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, σε σχέση με πολλά έργα, που αποτελούσαν αιτήματα και ήταν σχεδόν ξεχασμένα. Παράλληλα είχε και έντονη κοινωνική παρουσία. Είχε την άποψη, ότι πάντα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του και την άποψη των πολιτών, σε σχέση με την πορεία του τόπου.

Ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας, ο Βασίλης Σιουμάλας, έδειξε το ευαισθησία για τα προβλήματα του νομού και έκανε τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Ο εκλιπών, το τελευταίο διάστημα, ταλαιπωρήθηκε στην μάχη με την επάρατο νόσο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Να είναι ελαφρύ το χώμα, που τον σκέπασε.