Ήταν πάντα το ζητούμενο

Οι βάσεις για την συνεργασία ετέθησαν. Η γνώση των προθέσεων υπάρχει και η συνέχεια της καλής και αποδοτικής συνεργασίας, πρέπει σε πρώτη φάση, να είναι υπόθεση της δημοτικής αρχής

Εκατοντάδες σχόλια και αναλύσεις, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες, για να περιγράψουν το αυτονόητο και παράλληλα μεγάλο ζητούμενο για την Άρτας. Η περιοχή μας, αυτός ο τόπος με τα πολλά προβλήματα, έχει γεννήσει εκατοντάδες επιστήμονες, οι οποίοι σ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του πλανήτη διαπρέπουν και δεν είχαν ποτέ την δυνατότητα, να κάνουν αυτό που επιθυμούν, να προσφέρουν δηλαδή στον τόπο τους.

Δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Η κακοδαιμονία όσων κατά καιρούς διοικούσαν αυτόν τον τόπο, την έκανε δύσκολη, για να μην γίνει τίποτα, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου μας. Όσες φορές, όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε προτείνει να ξεκινήσει μια τέτοια πρωτοβουλία, οι κρατούντες της κάθε εποχής, μας έλεγαν ότι είναι πολύ καλή ιδέα, αλλά πολύ δύσκολο να γίνει πράξη.

Οι αρτινοί ακαδημαϊκοί όμως, εφάρμοσαν το «αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ» και οργανώθηκαν μόνοι τους, δημιουργώντας την Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας, μέλη της οποίας είναι διαπρεπείς επιστήμονες, που έχουν άπειρες δυνατότητες. Οι πρώτες προσπάθειες, έγιναν το 2010 και τότε οι αρτινοί ακαδημαϊκοί, είχαν συναντηθεί στην Ροδαυγή και έβαλαν τις βάσεις της συνεργασίας τους και της προσφοράς τους στον τόπο, στην ουσία. Που σημαίνει ότι από τότε είχαν στείλει μήνυμα, πως εδώ είμαστε και έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας, για να προκύψει κάτι καλό στην Άρτα.

Σιγά μην… ίδρωσε το αυτάκι κανενός. Η πληροφόρηση για την πρωτοβουλία των ακαδημαϊκών, μπορεί να δημιούργησε και την δυσφορία, του τι τους θέλουμε αυτούς στα πόδια μας!

Και η καλύτερη εξέλιξη. Οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί, έλαβαν την πρωτοβουλία να επισκεφτούν τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και να του υπενθυμίσουν (και σ’ αυτόν βεβαίως) ότι υπάρχουν και έχουν τις δυνατότητες που έχουν, για να γίνει αυτό που ζητούν όλοι οι πολίτες της περιοχής.

Οι βάσεις για την συνεργασία ετέθησαν. Η γνώση των προθέσεων υπάρχει και η συνέχεια της καλής και αποδοτικής συνεργασίας, για το καλό του τόπου, πρέπει σε πρώτη φάση, να είναι υπόθεση της δημοτικής αρχής, η οποία δεν θα είναι κακό, να γίνει και ενοχλητική έναντι των ακαδημαϊκών. Να είναι σε διαρκή επικοινωνία και να επιζητεί κάθε μέρα προτάσεις και πρωτοβουλίες, για το ένα ή το άλλο θέμα που απασχολεί τον Δήμο και τον τόπο μας.

Αν μείνει στην ωραία δήλωση, που έκανε μετά την συνάντηση, δικό του θα είναι το πρόβλημα.