«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»… κατέβασε παλιά υλικά!

Με αυτά τα υλικά, θα έρθει το πολυπόθητο

και εν πολλοίς αμφισβητούμενο, νέο

που ευαγγελίζεται, ο νέος πολιτικός

ηγέτης Σταύρος Θεοδωράκης;

 

 

 

Καμία φορά, την πολιτική προοπτική του κάθε κόμματος, μπορείς να την αναλύσεις καλύτερα απ’ την δράση του και τις επιλογές του, σε μικρές κοινωνίες, απ’ όσα, με το αναγκαίο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, προβάλλονται σε κεντρικό επίπεδο. Εκ του κανόνος, δεν μπορεί να ξεφύγει και «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη, που δημοσκοπικά… καπάρωσε την τρίτη θέση και είναι το πιο πιθανό, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν προκύψει αυτή, να καταλάβει και εκλογικά την τρίτη θέση.

Στην Άρτα λοιπόν, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι, με όση σημειολογία περιέχει αυτό, έγινε η πρώτη συνάντηση φίλων του κόμματος, για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να προκύψει η πρώτη απόπειρα οργάνωσης του κόμματος και τοπικά και το πρώτο στοιχείο, που μπορεί να αναλυθεί, είναι ποιοι παρέστησαν και τι επιδιώκουν, αλλά και επί πλέον πως το επιδιώκουν, όσοι βρέθηκαν εκεί, για να αποτελέσουν την δεξαμενή απ’ την οποία το εν λόγω κόμμα θα στελεχωθεί.

Ευρισκόμενοι δίπλα στο γεφύρι του ποταμού Αράχθου, κάποιοι με ποιητική διάθεση, βλέποντας την σύνθεση της πρώτης συνάντησης, έκαναν λόγο για «παλιά υλικά», που κατέβασε το ΠΟΤΑΜΙ και η απορία εμφανής και προβαλλόμενη με κάθε ευκαιρία:

-Με αυτά τα υλικά, θα έρθει το πολυπόθητο και εν πολλοίς αμφισβητούμενο, νέο που ευαγγελίζεται, ο νέος πολιτικός ηγέτης Σταύρος Θεοδωράκης;

Τα παλιά υλικά προσδιορίζονται απ’ την πολυετή συμμετοχή τους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στα κοινά της περιοχής, που και λόγω αυτής της ενασχόλησής τους, έχουν και το απαιτούμενο αισθητήριο, για να προσδιορίσουν το ζητούμενο. Που είναι οι πολλές πιθανότητες, το ΠΟΤΑΜΙ, ως τρίτο κόμμα στην εκλογική κατάταξη, να εκλέξει βουλευτή στην Άρτα, μιας και το ΠΑΣΟΚ, που την κατέχει σήμερα απομακρύνεται χαρακτηριστικά, απ’ την τρίτη θέση.

Και παρατηρείται η πολιτικώς ευάλωτη εικόνα. Να είναι περισσότερο εμφανής, η στόχευση της εκλογικής έδρας, παρά η αναζήτηση της νέας πολιτικής πρότασης, που είναι επιβεβλημένο να εξειδικευτεί και στα τοπικά ζητούμενα, μιας και αυτή είναι η επιβεβλημένη λειτουργία, στην οργάνωση των κομμάτων.

Η εικόνα αυτή μαζί με τις τελευταίες… παραστάσεις που δίνει ο αρχηγός του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης και επιχειρεί να μας κάνει να ξεχάσουμε και το στοιχειώδες, τι σημαίνει πολιτική, δεν δημιουργούν το αναγκαίο κλίμα, για την επόμενη ημέρα. Που σημαίνει και με την δεύτερη συμμετοχή σε εκλογική αναμέτρηση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, δεν έχουμε να δούμε τίποτα το καινούργιο, άρα δεν έχουμε να περιμένουμε και τίποτα. Το είπε άλλωστε ο ίδιος ο αρχηγός, σε μια απ’ τις τελευταίες του συνεντεύξεις, ότι μπορεί να συνεργαστεί με όλα τα υπάρχοντα σήμερα κόμματα, αρκεί να ορίσει αυτός κάποιους υπουργούς, που κατά την γνώμη του θα κάνουν την διαφορά, με δεδομένο όμως, ότι τα πρόσωπα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ορίζουν την πολιτική και δεν μπορούν να αλλάξουν τα παλιά κόμματα.