ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Νέες περικοπές δρομολογίων του ΚΤΕΛ

Έντονη αντίδραση του δημάρχου

Γιάννη Σεντελέ, που έστειλε επιστολή –

διαμαρτυρία προς κάθε αρμόδιο

 

 

 

 

 

Την περικοπή δύο ακόμη δρομολογίων, της γραμμής Ιωάννινα- Πράμαντα- Ιωάννινα και Ιωάννινα- Πλατανούσσα- Δαφνωτή – Ιωάννινα αποφάσισε το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από τη Δευτέρα 13-10-2014.Στο σχετικό έγγραφό του επικαλείται οινονομικούς λόγους, λόγω μικρού αριθμού επιβατών.

Άμεση και έντονη ήταν η διαμαρτυρία του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, ο οποίος σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ τονίζει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι οικονομικοί παράμετροι αλλά και οι κοινωνικοί, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι με το ΚΤΕΛ μετακινούνται, κατά κύριο λόγο, ηλικιωμένα άτομα χωρίς τη δυνατότητα άλλου τρόπου μετακίνησης.Ο Δήμαρχος κοινοποιεί την επιστολή και προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, τον οποίο και καλεί να αναλάβει πρωτοβουλία και να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος. Αναλυτικά η  επιστολή του Δημάρχου:
«Με επιστολή σας πληροφορηθήκαμε πως ακόμη δύο δρομολόγια της γραμμής Ιωάννινα- Πράμαντα- Ιωάννινα και Ιωάννινα- Πλατανούσσα- Δαφνωτή – Ιωάννινα πρόκειται να περικοπούν από τη Δευτέρα 13-10-2014. Σύμφωνα με το έγγραφό σας, διαπιστώνουμε πως ο λόγος αυτών των ενεργειών εκ μέρους σας είναι καθαρά οικονομικός.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων παραμένει αντίθετος με τέτοιου είδους τακτικές που δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στις ήδη επιβαρυμένες και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα, ορεινών και μειονεκτικών κοινοτήτων του Δήμου μας.

Όλα τα θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση και εξασφάλιση ενός επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών δε δύνανται να ανάγονται πάντα σε οικονομικό επίπεδο, ασχέτως προκαλούμενου οφέλους ή ζημίας.

Απαιτούμε από το ΚΤΕΛ Α.Ε., όπως οι δημότες στήριξαν σε εποχές ευημερίας το φορέα σας, έτσι και εσείς να τους στηρίξετε στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Ζητούμε από το Περιφερειάρχη Ηπείρου, στον οποίο και κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, όπως παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των ανωτέρω δρομολογίων».