Επιχειρούν νεκρανάσταση!

-Πως είναι δυνατόν, να πείσουν για τη νέα πορεία του κόμματος, αυτοί που τσαλαπάτησαν την εικόνα του και προκάλεσαν ποικιλοτρόπως τους πολίτες, στους οποίους τώρα απευθύνονται για να δημιουργήσουν το νέο ΠΑΣΟΚ;

 

 

 

Δεν πέρδεται ο πεθαμένος, λένε στα διάφορα στέκια και αυτό μπορεί να ισχύει με το ΠΑΣΟΚ σε εθνικό επίπεδο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, αυτό του ΠΑΣΟΚ Άρτας, που επιχειρεί -μάταια όμως- νεκρανάσταση, ενός πολιτικού οργανισμού, που από καιρό έπαψε να γοητεύει τους πολίτες (να θυμηθούμε αυτό ήταν το καθοριστικό στοιχείο της πορείας του) και έπαψε και προξενεί ενδιαφέρον και σ’ όσους άλλους στόχους είχαν, κατά την ένταξή τους στο εν λόγω κόμμα. Διορισμοί, χαριστικές πράξεις και άλλες ανάλογες έννοιες, ήταν παλιότερα στην καθημερινότητα.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και συμβαίνει σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά στην Άρτα, που οι πάντες γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, οι εξελίξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν να είναι αδιάφορες για την πλειοψηφία των πολιτών, αν δεν περιείχαν το στοιχείο της έντονης πρόκλησης και της υποτίμησης της νοημοσύνης, ακόμη και όσων θέλουν να δουν το ιστορικό κόμμα, με κάποια συμπάθεια.

-Πως είναι δυνατόν, να πείσουν για τη νέα πορεία του κόμματος, αυτοί που τσαλαπάτησαν την εικόνα του και προκάλεσαν ποικιλοτρόπως τους πολίτες, στους οποίους τώρα απευθύνονται για να δημιουργήσουν το νέο ΠΑΣΟΚ;

Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί και για το λόγο αυτό, εξηγούμε πως προκαλούνται ακόμη και οι ρομαντικοί πολίτες, που θα ήθελαν να δουν το ΠΑΣΟΚ, με συμπάθεια. Αυτοί που δεν σεβάστηκαν τον πολίτη και την εμπιστοσύνη του οποίου εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν τα δικά τους προσωπικά παιχνίδια, με εμφανή και δεδομένα τα αποτελέσματα.

Το διαπιστώνουν και όσοι κινούν τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, αν κρίνουμε απ’ την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Άρτας, μετά την συνάντηση που έγινε, για την πορεία του κόμματος, προς το συνέδριο και αφήνει να εννοηθεί πως η συμμετοχή, σ’ αυτή την διαδικασία, ήταν απογοητευτική. Και ακολουθεί το παράδοξο. Διαπιστώνουν, πως η συμμετοχή είναι απογοητευτική και επιμένουν να θεωρούν πως μπορεί να προκύψει το νέο με παλιά υλικά. Και δίνουν «πρώτο τραπέζι πίστα» στην εν λόγω εκδήλωση, στην κατηγορία των πολιτών και παραγόντων, που όπως προαναφέρουμε προκαλούν!

Με δεδομένο το πολιτικό αποτέλεσμα, γιατί επιμένουν σ’ αυτή την πορεία και τι επιθυμούν, είναι το λογικό ερώτημα, που ο κάθε πολίτης θα θέσει και η απάντηση είναι πως η «τρικυμία εν κρανίω», που διακατέχει όλους όσους σήμερα αποτελούν το κόμμα αυτό, μέχρι τις συγκεκριμένες επιλογές μπορεί να φτάσει και η μικροπρέπεια όσων κινούν εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο, δεν τους επιτρέπει να δουν πέρα απ’ την μύτη τους και όλη τους η προσπάθεια, θα καταναλώνεται στην ανακύκλωση παλιών και φθαρμένων υλικών.

Ίσως είναι η υγιής εξέλιξη αυτή, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν, πως πλέον το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει λόγο ύπαρξης.