Τεράστιο το πρόβλημα

Το σημαντικότερο όλων, είναι πως

δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Όσα λέμε ότι πρέπει να γίνουν τώρα

έπρεπε να έχουν γίνει από χθες

 

 

 

 

Τα αδέσποτα σκυλιά, στον χώρο του Νοσοκομείου, αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο και -ακόμη- κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την σωστή και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, έγινε μια συνάντηση των αρμοδίων του Δήμου και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε υπενθύμιση της αλληλογραφίας ανάμεσα στους αρμόδιους του Νοσοκομείου, με τον Δήμο Αρταίων και την επισήμανση, πως τα στοιχεία σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργείται, είναι τρομακτικά.

Έγινε ανάλυση μεγάλου αριθμού δειγμάτων, από ανθρώπους που έπεσαν θύματα των αδέσποτων σκύλων. Εκατό περίπου περιστατικά μέσα σε πέντε μήνες, για να δοθούν αντιλυσσικοί οροί και εμβόλια, αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν λύνεται, αφού το ζώο δεν μπορεί να εντοπιστεί και να παρακολουθηθεί. Το αποτέλεσμα είναι πως δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν χωρίς φόβο και κίνδυνο παιδιά, ηλικιωμένοι και καρδιοπαθείς και στο Νοσοκομείο, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης.

Γνωστά τα πράγματα, τα έχει καταγράψει κατά καιρούς σε εκτενές ρεπορτάζ η «Γ», αλλά απ’ την πλευρά της τότε δημοτικής αρχής, είχε θεωρηθεί πως η αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που δημιουργούν τα εκατοντάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη, ήταν η τοποθέτηση κατασκευής, στον Άγιο Νικόλαο, όπου θα μπορούσαν να βρουν τροφή τα αδέσποτα. Ανοησίες, αλλά αυτά έχουν περάσει και πρέπει να δούμε το τι μπορεί να γίνει από δω και στο εξής.

•Τι μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο; Είναι δεκάδες τα περιστατικά, όπου εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες, έπεσαν θύματα επίθεσης των αδέσποτων και μέρα με την ημέρα, ο κίνδυνος γίνεται μεγαλύτερος, χωρίς κανένας να δείχνει ότι μπορεί να κάνει κάτι.

•Τι μπορεί να γίνει στην πόλη, ειδικότερα στην κεντρική πλατεία και το «τρίγωνο»; Τα πράγματα είναι τραγικά. Πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι, είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα υποψήφια θύματα, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι μπορεί να ακολουθήσει.

Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν. Και η άμεση πρόταση αφορά στην συνεργασία του Δήμου Αρταίων, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και όλων των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να γίνει η πλήρης και ουσιαστική καταγραφή όλων των αδέσποτων ζώων και από κει και μετά να ακολουθήσει ο σχολαστικός έλεγχος, που πρέπει να επεκταθεί και στα οικόσιτα ζώα, για τα οποία κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να κουβαλούν μαζί τους.

Το σημαντικότερο όλων, είναι πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Όσα λέμε ότι πρέπει να γίνουν τώρα έπρεπε να έχουν γίνει από χθες. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η όποια ολιγωρία, στην αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορεί να αποδειχτεί και καταστροφική.

Και φυσικά, αν και τώρα δεν γίνει κάτι, αυτό θα σημαίνει πολλά για όλους.