Τι μπορούσαμε να πούμε για την Αστυνομία;

Το μείζον ζήτημα, αφορά την κοινωνία και το μέλλον της. Όταν τον πολίτη, που υποφέρει αντί να του τείνεις ευήκοον ους για τα προβλήματά του, προσπαθείς να τα παρουσιάσεις όλα τέλεια κι ας υποφέρει, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται σύνθετα…

 

 

 

 

Φανταστείτε την εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ», μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα της προσπερασμένης Κυριακής με την έλευση των χούλιγκανς της ΑΕΚ, που λεηλάτησαν την πόλη και κατατρομοκράτησαν τους πολίτες, να έβγαινε και να παρουσίαζε ως αποτελεσματική και χρήσιμη την δράση της Αστυνομίας και να προσπαθούσε να αποδείξει ότι οι άνθρωποί της έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους.

Θα μπορούσε ο υπογράφων, να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Άρτας και θα μπορούσε να απαντήσει, στον περιπτερά, που του έκαναν το πρόσωπο μαύρο, τα… καλόπαιδα που ήρθαν απ’ την Αθήνα;

Φυσικά και δεν θα μπορούσε… Φυσικά θα έπρεπε την ίδια ώρα, να αποχωρήσει απ’ αυτή την δουλειά (σ.σ. κάποιοι την λένε και λειτούργημα) ως μη επαρκής και ως μη άξιος, να διαχειριστεί την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και να προβάλλει την αγωνία τους, που είναι η κύρια αποστολή της τοπικής εφημερίδας, για να μην λησμονούμε και βασικές αρχές.

Ο πρόλογος αναγκαίος, γιατί οι πληροφορία που έχουμε, αναφέρει πως είναι έξαλλοι, οι συνδικαλιστές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, που επιθυμούν να αντιπαρατεθούν στην «Γ», με το δικό τους δεδομένο, πως εκείνη την ημέρα, έκαναν σωστά την δουλειά τους και στην πόλη δεν προέκυψε κανένα απολύτως πρόβλημα, μιας και η παρουσία της Αστυνομίας ήταν καταλυτική. Όπως επίσης δεδομένο θεωρούν, πως σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσία τους, είναι επαρκείς και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Κατά την άποψη των συνδικαλιστών των αστυνομικών δηλαδή, η «Γ» παραποιεί τα γεγονότα και δεν πρέπει να ασχοληθεί εκ νέου με το τι συμβαίνει στην πόλη και αν υπάρχουν προβλήματα, γιατί παραποιεί τα γεγονότα.

Αυτά λένε, τα μαθαίνουμε εμείς, με το σχετικό αμπαλάζ, που είναι ίδιο όσων την αποστολή τους και την υποχρέωσή τους να εργαστούν για την υλοποίηση στόχων, την θεωρούν εξουσία, με φόντο την οποία μπορούν να… στέλνουν μηνύματα.

Τα όσα λένε για την «Γ», είναι αναμενόμενα και εν πολλοίς, μπορεί να αποτελούν δικαίωση του αγώνα, που γίνεται με στόχο την ανεξάρτητη ενημέρωση, που σε πολλά θέματα, την καταφέρνουμε.

Το μείζον ζήτημα, αφορά την κοινωνία και το μέλλον της. Όταν τον πολίτη, που υποφέρει αντί να του τείνεις ευήκοον ους για τα προβλήματά του, προσπαθείς να τα παρουσιάσεις όλα τέλεια κι ας υποφέρει, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται σύνθετα και σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση, μέσα απ’ την οποία θα προκύψει το καλύτερο και μπορεί να γίνει πράξη το επιθυμητό αποτέλεσμα, που εν προκειμένω είναι η σωστή αστυνόμευση της πόλης.

Δυστυχώς! Με τέτοιες λογικές τίποτα δεν πρόκειται να γίνει καλύτερο και να ευχηθούμε, να μην έρθουν τα χειρότερα, γιατί σε πολλά μέτωπα της περιοχής, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που αυτές θα φέρουν τα χειρότερα.

Και πάλι δυστυχώς!