Ό,τι και να του πεις του Αντώνη, δεν ακούει

Άκου με

Μεσσήνιε…

 

Γράφει o
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

 

Στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24-8-14 αντί του κύριου άρθρου της εφημερίδας δημοσιεύεται “εκτάκτως” επιστολή αναγνώστη προς τον Πρωθυπουργό με τίτλο “ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ”. Ο επιστολογράφος “εκ πατρός τε και μητρός Μεσσήνιος”, όπως σημειώνει στο τέλος του άρθρου η εφημερίδα, καταγράφει μερικά πασίγνωστα θέματα περί την οικονομία και τη φορολογία των πολιτών, τα οποία δεν εισφέρουν τίποτε το νεώτερο, ώστε να δικαιολογούν την προβολή της ”επιστολής” στη θέση του κύριου άρθρου της εφημερίδας.
Φίλε εκ πατρός τε και μητρός Μεσσήνιε ή επί το λαϊκότερο Καλαματιανέ, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ καλά πληροφορημένος για το τι συμβαίνει “στο βασίλειο του Φρανκενστάιν με θύματα τους φορολογούμενους”. Αυτός δίνει εντολές για την εφαρμογή αυτής της εξοντωτικής φορολογικής πολιτικής έπειτα από δεσμεύσεις προς τη γνωστή ΤΡΟΪΚΑ. Πώς νομίζεις, φίλε Καλαματιανέ, έγιναν τα λεγόμενα “πρωτογενή πλεονάσματα”; Με την υπερφορολόγηση των μεσοαστών και μικροαστών Ελλήνων πολιτών.
Μόλις πήρε τον κατήφορο η ελληνική οικονομία, όπως γράφεις, δεν ξεσάλωσαν οι φοροεισπράκτορες αλλά οι τοκογλύφοι, των οποίων ο φίλος σου ο Αντώνης εξόφλησε τα ομόλογα που είχαν πάρει με 20%, στο ΑΚΕΡΑΙΟ. Θα θυμάσαι εκείνα τα 400 εκατομμύρια ευρώ που πληρώσαμε πέρυσι σε κάποιους από αυτούς. Για τους συμπολίτες μας όμως που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στο ελληνικό κράτος, κούρεμα στο 30% των ομολόγων και αποπληρωμή το 2042!!! Αυτά γιατί δεν τα είπες στον Αντώνη, φίλε Καλαματιανέ; Θα μπορούσες βέβαια να του υπενθυμίσεις και τι έλεγε στα Ζάππεια 1,2,3 κ.λπ. επί της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοζε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου τον σημερινό του κολλητό Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όσον αφορά για πού το πήγαιναν κάποιοι συνεργάτες του, σε πληροφορώ, φίλε Καλαματιανέ, ότι όλα τα ήξερε ο Αντώνης και για τους λόγους που ο ίδιος γνώριζε και γνωρίζει τους αφήνει ασύδοτους. Και για να μη με κατηγορήσεις ότι αοριστολογώ, σου αναφέρω την περίπτωση του άμεσου συνεργάτη του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος έχει στη γνωστή λίστα Λαγκάρτ 5 εκατομμύρια ευρώ στο όνομά του και με το γνωστό Ισραηλινό Σάμπυ Μιωνή είναι διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης είχε αναδείξει το θέμα αυτό από το “ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ” δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ και είχε προκαλέσει κατ’επανάληψη το φίλο σου τον Αντώνη, ο οποίος ουδέποτε απάντησε. Για εκείνες τις 10.000 Offshore εταιρείες δεν είδα να λες τίποτε, φίλε Καλαματιανέ. Όμως για κακή σου τύχη η εφημερίδα που δημοσιεύει την επιστολή σου, παραθέτει στο “ΒΗΜΑ Ανάπτυξη” στοιχεία ότι 559 Έλληνες έχουν περιουσία 76 δις δολάρια και ότι 16.000 οικογένειες έχουν πάνω από 1 εκ. ευρώ αποκλειστικά για επενδύσεις σε διάφορα ενεργητικά. Μόνο στο Κρανίδι Αργολίδας υπάρχουν 270 Offshore εταιρείες φυσικά ανέλεγκτες. Εκεί είναι ο πλούτος, φίλε Καλαματιανέ, και όχι στα διαμερίσματα των 2 και 3 δωματίων των φτωχών συνανθρώπων μας. Αλλά τους πλούσιους ο φίλος σου ο Αντώνης δεν τους αγγίζει γιατί αυτοί τον στηρίζουν και χρηματοδοτούν τη Ν.Δ. Μην κουράζεσαι λοιπόν, φίλε Μεσσήνιε.
 Ό,τι και να του πεις του Αντώνη, δεν ακούει. Ό,τι έχει υπογράψει με τα Μνημόνια θα το πάει μέχρι τέλους ανεξάρτητα αν θα μας καταστρέψει. Τώρα αν εσύ θέλεις 2 ώρες να φτάσεις από την Αθήνα στην Καλαμάτα, εμείς για την ίδια περίπου απόσταση Αθήνα-Άρτα θέλουμε 5 ώρες. Πρόσεχε όμως, Μεσσήνιε, γιατί ο Αντώνης έχει βάλει πολλά ραντάρ σ’αυτό το δρόμο και μπορεί να σου κοστίσει ακριβά το ταξίδι.