Δυναμική παρουσία στην λειτουργία του Δήμου

Μαζική η συμμετοχή στην

πρώτη μετεκλογική συνάντηση

του συνδυασμού ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ

του Παύλου Στασινού…

 

 

 

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΡΤΑ ΠΑΛΛΑΣ, όπου έγινε η πρώτη μετεκλογική συνάντηση των μελών του συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩ ΟΡΑΜΑ, ήταν πως όλοι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν και να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, ώστε να έχουν ουσιαστική και χρήσιμη παρέμβαση στις εξελίξεις στον Δήμο Αρταίων.

Αυτό ήταν και το μήνυμα, που μετέφερε προς όλους τους συνεργάτες του, ο επικεφαλής του συνδυασμού και πλέον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Στασινός, τονίζοντας με νόημα, ότι πρέπει να αγωνιστούν, απ’ την θέση που τους έταξε ο λαός. Και πρέπει να αγωνιστούν με πάθος, μιας και όλοι συμφώνησαν πως ο Δήμος Αρταίων, σ’ αυτή την χρονική συγκυρία αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, που είχε ποτέ στην ιστορία του, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολίτες.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Παύλος Στασινός, έκανε και την δική του εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, για το οποίο είπε πως μπορούσε να είναι και καλύτερο, αλλά δεν είναι αυτή η στιγμή η ενδεδειγμένη, να συνεχίζονται οι συζητήσεις του είδους, μιας και προέχει η προετοιμασία του συνδυασμού, σε σχέση με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και τα μέλη του συνδυασμού, που θέλουν συνεργασία όλων όσων μετείχαν στον συνδυασμό, έτσι ώστε οι θέσεις του, να κατατίθενται με κάθε ευκαιρία στις συζητήσεις που θα γίνονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στις επιτροπές του Δήμου.

Οι υποψήφιοι, κατά την διάρκεια της συζήτησης επέμεναν πως ο συνδυασμός θα πρέπει να λειτουργεί με όρους, ώστε να είναι μάχιμος σ’ ότι αφορά τα συμφέροντα και τα προβλήματα των πολιτών. Ακούστηκαν προτάσεις, για τον τρόπο λειτουργίας του συνδυασμού, θέμα που θα απασχολήσει και νέα συνάντηση, που θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα από τώρα.

 

gnomi-vin-site-11-q

 

Η μόνιμη λειτουργία

 

 

Η μόνιμη λειτουργία του κάθε δημοτικού συνδυασμού, που λαμβάνει μέρος στις εκλογές, είναι μια υπόσχεση κάθε φορά που γίνεται συνάντηση, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν δίνει το εισιτήριο για το Δημαρχείο. Μοιάζει ο τρόπος που αυτή η υπόσχεση εκφέρεται απ’ τους πάντες, σα να ακούγεται κάτι που θα είναι δεδομένο και επί πλέον ότι απ’ αυτή την λειτουργία, που προβλέπει η δέσμευση, θα προκύψει κάτι σημαντικό.

Μέχρι τώρα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις, που οι συνδυασμοί λειτούργησαν κατά τον τρόπο αυτό. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, θα λέγαμε. Και εξ αυτής της αρνητικής εμπειρίας, έντονος προβάλλει ο προβληματισμός, αν η δέσμευση που ακούστηκε στην συνάντηση του συνδυασμού «ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ», θα γίνει πράξη ή αν θα είναι κι αυτή η δέσμευση, «μία απ’ τα ίδια»…

Δεν έχουμε ιδιαίτερο λόγο, να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως ο εν λόγω συνδυασμός, απαρτίζεται κατά την πλειοψηφία του, από ανθρώπους οι οποίοι την αυτοδιοίκηση, δείχνουν σα να την έχουν καταγεγραμμένη στο dnaτους, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε την δημιουργική ενασχόλησή τους, με όσα θα συμβαίνουν στον Δήμο Αρταίων και θα έχουν την αγωνία να καταθέσουν, μέσα απ’ την διαδικασία λειτουργίας του συνδυασμού, την δική τους πρόταση.

Επί πλέον και ο επικεφαλής του συνδυασμού Παύλος Στασινός, είναι πάντα υπέρ του διαλόγου και έχει αποδείξει ότι επιθυμεί την συζήτηση, για μικρά ή μεγάλα προβλήματα, για σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά θέματα. Στην προκειμένη περίπτωση, τα θέματα του θα συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο, θα είναι η αφορμή για την συζήτηση και όπως ο ίδιος είπε, θα χρειάζεται να ακουστούν πολλές απόψεις, ώστε με την σύνθεσή τους, να βγει η καλύτερη πρόταση, που στην συνέχεια θα μεταφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Βεβαίως και θα είναι χρήσιμο, να προκύψει και μια συντονιστική επιτροπή, από μέλη του συνδυασμού, η οποία θα λειτουργεί επί μονίμου βάσεως και σε τακτά διαστήματα, να μπορεί να γίνεται και η ολομέλεια, στην οποία θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος και άλλοι συμπολίτες, οι οποίοι θα έχουν το ενδιαφέρον και την αγωνία της προσφοράς και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία.

Το πρακτικό μέρος της λειτουργίας του συνδυασμού, μπορεί να οριστεί χωρίς ιδιαίτερη διαδικασία. Εκείνο που προέχει είναι η πολιτική απόφαση, για την μόνιμη λειτουργία και τον ουσιαστικό και χρήσιμο διάλογο, που πρέπει να χαρακτηρίσει την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους, οι άνθρωποι του συνδυασμού ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ και είναι σίγουρο πως θα έχουν καταγράψει το ενδιαφέρον τους και την προσφορά τους, στον τόπο.