Σαμαράς-Βενιζέλος προωθούν Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον θεωρούν ως την

καλύτερη επιλογή για την

απεμπλοκή από το μνημόνιο

 

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διεργασίες που στοχεύουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θεωρούν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ως την προσφορότερη επιλογή για το ύπατο αξίωμα της χώρας.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Κουβέλη συνιστά την κατάληξη μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει τρεις άξονες: την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, τη συμφωνία της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής μέσω των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης.
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εξασφάλιση αυτών των κατευθύνσεων κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σηματοδοτήσει την καθοριστική στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως εκ τούτου ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση.