Αναζήτηση λύσεων…

Ενέργειες και δράσεις

για το Ρωσικό εμπάργκο αγροτικών

προϊόντων, απ’ το βουλευτή της ΝΔ

ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ

«Το εμπάργκο αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία πλήττει την περιοχή μας. Το άμεσο πρόβλημα που προέκυψε και πρέπει να αντιμετωπιστεί αφορά τα πορτοκάλια χυμού ποικιλίας ¨Βαλέντσια¨ που διατίθενται αυτή την εποχή», επισημαίνει σε δηλώσεις, που έκανε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το πρόβλημα, οι οποίες αρχικά κρίνονται ουσιαστικές και χρήσιμες.

Στον διάλογο για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο, ο βουλευτής της ΝΔ βάζει και μια ακόμη ουσιαστική παράμετρο και επισημαίνει: «Η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη για τους παραγωγούς που τα κτήματά τους έχουν πληγεί από τη μύγα της Μεσογείου, με συνέπεια να έχουν απώλεια και στις ποσότητες της παραγωγής τους. Τα προβλήματα που προέκυψαν από το Ρωσικό εμπάργκο, το οποίο ευχόμαστε να λήξει το συντομότερο δυνατό, είναι δεδομένα, είναι υπαρκτά και απαιτείται να ξεπεραστούν».

Αναφερόμενος στις δικές του πρωτοβουλίες, ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος, καταθέτει και τις προσωπικές του δεσμεύσεις, τονίζοντας με έμφαση: «Προσωπικά δεσμεύομαι να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της αναζήτησης και της εφαρμογής γρήγορων λύσεων και αποτελεσματικών για τη διάθεση των προϊόντων μας. Στέλνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του Νομού μας που έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε ώστε να προσδιορίσουμε πρωτοβουλίες, δράσεις και λύσεις. Με βάση αυτό το σκεπτικό επικοινώνησα ήδη με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Μαρία Σπυράκη, στους οποίους επεσήμανα το πρόβλημα και ζήτησα την υποστήριξή τους για το θέμα στα αρμόδια κοινοτικά όργανα. Προτείνω το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη ποικιλία πορτοκαλιών στα φρούτα που θα αποζημιωθούν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δε γνωρίζουμε πότε θα λήξει το Ρωσικό εμπάργκο. Οφείλουμε να ενεργήσουμε πριν προκύψει το πρόβλημα της διάθεσης και για άλλα προϊόντα της περιοχής, δηλαδή τα ακτινίδια και αργότερα με τα εσπεριδοειδή (μανταρίνια- πορτοκάλια). Έχουν δημοσιευτεί προτάσεις στον τοπικό τύπο σχετικά με το θέμα. Τέλος, μια παράλληλη κατεύθυνση προς την οποία θα μπορούσαμε να κινηθούμε είναι η διάθεση της παραγωγής μας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας».

Καταλήγοντας ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος δίνει και το μέγεθος του προβλήματος και επισημαίνει: «Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και απαιτείται η διοχέτευση της ενέργειάς μας για την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης και όχι για την κομματική αντιπαράθεση».