Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

Απόλυτο χάος στα

μνημεία της Άρτας και

τα προβλήματα με τους

τσιγγάνους πολλαπλασιάζονται

Το απόλυτο χάος που επικρατεί στην Άρτα, όταν λεωφορεία με ξένους επισκέπτες αποφασίσουν να έρθουν για να θαυμάσουν τα μοναδικά της μνημεία, περιγράφει το κύριο θέμα, της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί αύριο. Επισημαίνει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Δευτέρα 18 Αυγούστου. Απ’ το πρωί έφτασαν Ρώσοι τουρίστες με πτήση τσάρτερ στο Άκτιο και το πρόγραμμά τους, ξεκινούσε με ξενάγηση στα βυζαντινά μνημεία της Άρτας, με αρχή απ’ το ιστορικό γεφύρι, που ήταν και ο πρώτος σταθμός στην διαδρομή τους. Οχτώ τουριστικά λεωφορεία, διάφορων γραφείων της περιοχής και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πρέβεζας, είχαν αναλάβει την μετακίνησή τους και όταν έφτασαν στην Άρτα, δημιουργήθηκε το απόλυτο χάος».

Τεράστιο επίσης και το πρόβλημα της δράσης των τσιγγάνων στην περιοχή και με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στην Σκουληκαριά, η «Γ» διαπιστώνει πως «η αυτοδικία παραμονεύει». Ζητείται ουσιαστική ανάλυση του περιστατικού, ενώ σε άρθρο του, ο συμπολίτης μας Νίκος Δάφνος, καταγράφει το πώς καθημερινά ντόπιοι τσιγγάνοι λεηλατούν το εκθεσιακό κέντρο και το δημοτικό αναψυκτήριο.

«Εδραιώνεται σε χώρες στρατηγικής σημασίας» η εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ, του συμπατριώτη μας Χρήστου Καινούριου, όπως ο ίδιος περιγράφει σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην «Γ» που κυκλοφορεί.

Μαζική η κινητοποίηση των πολιτών της Πρέβεζας, για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και τον χώρο της δημόσιας υγείας συνολικότερα. Η παρέμβαση της «Γ» κάνει λόγο για τις παράπλευρες απώλειες, που δημιουργούνται και σε σχέση με την λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας.

Σ’ αυτό το φύλλο της «Γ» και εκτενές ρεπορτάζ για την πολιτιστική κίνηση στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας, όπως επίσης και χαριτωμένα ρεπορτάζ, σε σχέση με την διασκέδαση στην περιοχή…

«Η ΓΝΩΜΗ» κυκλοφορεί αύριο στους συνδρομητές της και σ’ όλα τα περίπτερα της Άρτας, της Πρέβεζας και της Φιλιππιάδας.