Η απαγόρευση λύνει το πρόβλημα!

Η φωτιά έχει ήδη… φοβηθεί τις παρεμβάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και δεν πρόκειται να ενοχλήσει εκ νέου την Άρτα!

 

 

 

 

 

Μετά την πυρκαγιά, που λίγο έλειψε να κάψει το δάσος της Άρτας, συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας! Η πρώτη σκέψη για την συνεδρίαση αυτή, στην οποία έδωσαν και ευρεία δημοσιότητα, είναι πως μοιάζει με κάτι σαν μνημόσυνο(!) για την καμένη γη, που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Αλλά το καλύτερο στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης, που κι αυτή έλαβε ευρεία δημοσιότητα! Αναφέρει: «Στη συζήτηση που έγινε εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον».

Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει, ποιες είναι οι παράμετροι που θα λύσουν το πρόβλημα, μιας και στην επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρονται, όπως δεν αναφέρονται και στις δηλώσεις που έκαναν όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη, πλην κάποιων γενικόλογων εκτιμήσεων που έκανε ο νεόκοπος αντιδήμαρχος και ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, κάτι πήγε να πει κι αυτός, αλλά μάλλον σαν έκθεση ιδεών, έμοιαζε η σκέψη του, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Και όλοι οι παράγοντες συμφώνησαν, στην μεγάλη και καθοριστική παρέμβαση: «Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες  και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός».

Και κάπως έτσι, οι πάντες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Η φωτιά έχει ήδη… φοβηθεί τις παρεμβάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και δεν πρόκειται να ενοχλήσει εκ νέου την Άρτα!