Η Δημοκρατία στον γύψο

Αν ήταν δημοκρατικός

ο κυβερνητικός συνασπισμός

θα έπρεπε να παραιτηθεί

 

 

 

 

Του
ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η χώρα οδηγήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (κ.λ.π.) σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αφορμή την οικονομική κρίση και την δήθεν αντιμετώπιση της. Αυτά τα χρόνια η χώρα διοικείται συστηματικά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με τη χρήση της κατεπείγουσας νομοθετικής διαδικασίας.
Με τις μεθοδεύσεις αυτές κατεδαφίστηκαν, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί κανένας το περιεχόμενο των νομοθετημάτων, βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα αλλά και ελευθερίες των πολιτών. Κατεδαφίστηκε το κοινωνικό κράτος, αποδυναμώθηκαν δημοκρατικοί θεσμοί και μεταφέρθηκε εθνικός πλούτος σε μεγάλα ελληνικά και ξένα οικονομικά συγκροτήματα.
Όλα αυτά έγιναν ερήμην του ελληνικού λαού, με άγνοια ακόμη και των αντιπροσώπων του στη Βουλή, οι οποίοι αγόγγυστα αποδέχτηκαν αυτές τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργίες. Με άλλα λόγια ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία μπήκαν στο γύψο για να σώσουν δήθεν οι Κυβερνήσεις την χώρα και τον λαό.
Τέλος όπως είναι γνωστό στις πρόσφατες ευρωεκλογές, τα κυβερνητικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν σαφώς περιεχόμενο εθνικών εκλογών, αφού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έθεταν στο εκλογικό σώμα το δίλλημα “σταθερότητα ή χάος” ο δε ΣΥΡΙΖΑ “στις 26 Μαΐου φεύγει η Κυβέρνηση”. Ενώ έτσι είχαν τα προεκλογικά πράγματα, στα δύο κυβερνητικά κόμματα η απλή λογική και αριθμητική μετά τις εκλογές δεν έχουν καμία σημασία. Γιατί ενώ έχασαν ένδεκα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου 2012, που αντιστοιχούν σε απώλεια -68- βουλευτικών εδρών (θα εξέλεγαν μόνο, 94 βουλευτές αν ήταν οι ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές), αυτά συνεχίζουν να ασκούν την Κυβερνητική εξουσία, βάζοντας στο ψυγείο την αντίθετη εκφρασμένη θέληση του εκλογικού σώματος.
Αν ήταν δημοκρατικός ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έπρεπε να παραιτηθεί και όχι να συνεχίζει με αστεία επιχειρήματα την αυθαίρετη άσκηση της Κυβερνητικής εξουσίας, αδιαφορώντας για τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συνολικά αντιδημοκρατικής λειτουργίας της.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί όμως να συνεχισθεί. Δεν πρέπει να συνεχίσουν να την ανέχονται οι δημοκρατικοί πολίτες και τα πραγματικά δημοκρατικά κόμματα, γιατί δημιουργούνται συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας ανάλογες με αυτές της περιόδου 1965-1967 που τελικά με την στήριξη και καθοδήγηση του ξένου παράγοντα οδήγησαν στην επίσημη κατάλυση της Δημοκρατίας και στον εθνικό ακρωτηριασμό (Κύπρος).
Θα πρέπει, όσο δεν είναι πάρα πολύ αργά, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ δημοκρατικά, γιατί έρχεται “πολιτική συναλλαγή” για να συντηρηθεί και να συνεχιστεί αυτή η αντιδημοκρατική κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” και μετά εθνική και οικονομική καταστροφή. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.