Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για την εκλογή Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη

 

 

 

«Ασπαζόμαστε το αίτημα, όπως ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη», επισημαίνει σε δήλωση που έκανε, εν όψει της εκλογής του νέου Μητρροπολίτη Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην δήλωσή του, ο περιφερειάρχης τονίζει:

«Στις 25 Ιουνίου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκαλείται για την πλήρωση της κενής θέσης του μητροπολίτη Ιωαννίνων. Η μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη της Ηπείρου και μία από τις σημαντικότερες της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη, τόσο από την Ηπειρωτική Κοινωνία, αλλά όπως διαπιστώνουμε και από το σύνολο σχεδόν του Εκκλησιαστικού χώρου.

Ενόψει της εκλογής του διαδόχου του μακαριστού Θεόκλητου, καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί των παραινέσεων που πλήθος συμπατριωτών μας απευθύνει προς την Ιεραρχία και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την επιλογή ενός άξιου Μητροπολίτη.

Ασπαζόμαστε το αίτημα, όπως ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη.

Πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχουν άξιοι κληρικοί, που είτε υπηρετούν σήμερα στην Ήπειρο, είτε κατάγονται από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν το βάρος της Μητρόπολης Iωαννίνων, αλλά και άλλων κενών μητροπόλεων.

Τους γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, τους γνωρίζει η Ιεραρχία που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Εμείς ζητάμε να αφουγκραστούν τη θέληση του λαού των Ιωαννίνων, ακόμη και των τοπικών φορέων. Θέλουμε ο νέος μητροπολίτης, να γνωρίζει σε βάθος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Μητρόπολη, να έχει ηθικό και πνευματικό ανάστημα, διοικητικές ικανότητες, ποιμαντικά ενδιαφέροντα και κυρίως αγωνιστική διάθεση ώστε να της δώσει την αίγλη που της αξίζει. Το δικαιούται η Μητρόπολη, η πόλη, ο Νομός Ιωαννίνων, η Εκκλησία της Ελλάδος».