Προκρίθηκε η ενεργή συμμετοχή και όχι η δράση «δι’ αλληλογραφίας»

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν

στην εκδήλωση της Δ.Ε. του

Συλλόγου Φωτοβολταϊκών

Στέγης Δυτικής Ελλάδας

 

 

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου έπειτα από πρόσκληση της προσωρινής διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας, η οποία εδρεύει στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του συνεδριακού κέντρου ΔΙΩΝΗ στην Άρτα, συγκέντρωση περίπου 100 παραγωγών φωτοβολταϊκών στέγης, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νόμο 4254/2014, και το κούρεμα στην εγγυημένη ταρίφα των φωτοβολταϊκών στέγης.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κ. Στράτος Τράμπας αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί περίπου 35.000 οικογένειες που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος και τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά στέγης και την εμπειρία του από την συμμετοχή του στον Σύλλογο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου, την ανάγκη δράσης με ενεργό συμμετοχή και όχι «δι’ αλληλογραφίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο δικηγόρος κ. Καϊντάσης, αναφέρθηκε στο ιστορικό των ΑΠΕ, από την Συνθήκη του Κιότο, τις ευρωπαϊκές οδηγίες, το Εθνικό πρόγραμμα ΑΠΕ και την μεγάλη ήττα του νόμου 4254/14, την κατάσταση που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την προώθηση του Netmetering, ως αντιστάθμισμα της εγγυημένης ταρίφας. Αναφέρθηκε επίσης στην δυνατότητα των προσφυγών στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις επιλογές που παρουσιάζονται αφενός, στην ανάγκη δε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες ώστε να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη υπέρ των παραγωγών Στέγης.

Από την συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψε η ανάγκη της δημιουργίας περιφερειακών ενώσεων ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών, με την άμεση συμμετοχή των αδειούχων και η δυνατότητα να δημιουργηθεί δευτεροβάθμιο όργανο – ομοσπονδία. Απορρίφθηκε δε κατηγορηματικά η δημιουργία «πανελληνίων» συλλόγων, το προεδρείο των οποίων είναι άγνωστο και σε κάθε περίπτωση χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, πολλά δε τα οποία ξεφύτρωσαν ως μανιτάρια, περισσότερο μοιάζουν με «αρπαχτές»…

Να υπογραμμίσουμε ότι ο Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης Δυτικής Ελλάδας, αποτελείται από αδειούχους της ευρύτερης περιοχής Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου και σκοπό έχει την εγρήγορση των μελών του και τον συγχρονισμό για τις άμεσες και τις περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την προάσπιση των μελών του Συλλόγου.

Πληροφορίες: 6944596188 Στράτος Τράμπας