Δεν είναι αυτή η Δημοκρατία…

Αν αυτό είναι το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα, τότε έτσι εξηγείται πως η νεοναζιστική οργάνωση, κάθε ημέρα που περνάει, αυξάνει τα δημοσκοπικά της ποσοστά και παγιώνει στην κοινωνία, ένα μεγάλο ποσοστό

 

 

Χωρίς περιστροφές και όσο κόστος κι αν δημιουργεί πολλές φορές, η αλήθεια. Αν δεν είχαν προκληθεί τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν θα είχαμε επεισόδια στο κέντρο της πόλης, ούτε θα είχε δημιουργηθεί η ανάγκη, να διοργανωθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, από ελάχιστους νέους στο κέντρο της πόλης, το οποίο εκτός των άλλων, αποκάλυψε την γύμνια των διοργανωτών, που επιθυμούν με λειτουργήσουν αντιφασιστικά, με φασιστική νοοτροπία.

Το ξεκαθαρίζουμε και είναι η άποψη πολλών συμπολιτών μας. Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία, η οποία θεωρητικά είναι θωρακισμένη, απ’ την διανομή εκατό εντύπων της χρυσής αυγής. Ασχολίαστο θα περνούσε το γεγονός και κανέναν μα κανέναν, δεν θα έπειθαν για να γίνει φασίστας ή νεοναζιστής. Άρα δεν χρειαζόταν να παρεμποδιστεί η διανομή αυτή.

Όμως η επιλογή κάποιων θερμόαιμων, που δηλώνουν αντιφασίστες, έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και στην συνέχεια, οι ίδιοι εκτέθηκαν κατά τον χειρότερο τρόπο, μιας και επεχείρησαν να απαντήσουν στους φασίστες, δηλώνοντας αντιφασίστες, αλλά λειτουργώντας με φασιστική λογική.

Θαυμάστε… ποιότητα συνθήματος: «Αίμα και φτυάρι για τον Κασιδιάρη κι έναν μεγάλο λάκκο για τον Μιχαλολιάκο»!

-Δηλαδή αυτή είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας και αυτό είναι το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα;

Αν αυτό είναι το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα, τότε έτσι εξηγείται πως η νεοναζιστική οργάνωση, κάθε ημέρα που περνάει, αυξάνει τα δημοσκοπικά της ποσοστά και παγιώνει στην κοινωνία, ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο ακολούθως μπορεί να καταστεί επικίνδυνο, όπως σε πολλές περιπτώσεις έχει καταστεί.

Όμως κάποιος πρέπει να μιλήσει στους θερμόαιμους νέους, που προσπάθησαν να πλακωθούν με τους χρυσαγίτες, πως το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα, δεν μπορεί να είναι ούτε το «φτυάρι», ούτε ο «λάκκος». Το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα, είναι η προβολή της ουσίας της Δημοκρατίας, η οποία δεν επιχειρεί να επιβάλλει την άποψή της, ούτε με συμπλοκές, ούτε με συνθήματα κακής ποιότητας, που αναδύουν έναν ιδιότυπο φασισμό, ο οποίος να κυριαρχήσει, μπορεί να είναι εξ ίσου επικίνδυνος με την δράση της χρυσής αυγής.

Λίγη ιστορία, δεν βλάπτει… Γιατί αν οι νέοι που πλακώνονται με τους χρυσαυγίτες, είχαν ασχοληθεί με την ιστορία της Αριστεράς και τους τρόπους, που αντιμετώπισε τις φασιστικές προκλήσεις, τότε είναι σίγουρο πως και οι ίδιοι δεν θα έκαναν αυτά που έκαναν στην Άρτα χθες και σε άλλες πόλεις, το προηγούμενο διάστημα.

Γιατί το να πλακωθείς με τους χρυσαυγίτες, άνευ λόγου και αιτίας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προσφορά στην Δημοκρατία. Ανοησία θα χαρακτηριστεί, όσο κι αν κάποιοι επαίρονται για το αντίθετο.