Νέα πρόσωπα δίνουν το στίγμα της αισιοδοξίας

Πλήρως ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο του Αλ. Καχριμάνη, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, δημιουργεί την προοπτική…

 

 

 

Το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζουν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτα, σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δεν έχει καμία σχέση με αυτό της προηγούμενης αναμέτρησης και επί πλέον, παρουσιάζει δυναμική και ανανέωση, για να μπορεί έτσι να δώσει το στίγμα της αισιοδοξίας.

Πολλά τα νέα πρόσωπα, εκπροσωπούν όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, έχοντας παράλληλα και την δική τους πορεία και εμπειρία, η οποία στη νέα πενταετία, θα είναι απαιτούμενο, για να προχωρήσουν όλες οι μεγάλες επιλογές για την Ήπειρο, αλλά και για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, την φωνή της οποίας, θέλουν να ακούσουν πιο ισχυρή, οι πολίτες της…

Πέντε εκ των νέων υποψηφίων παρουσιάζει σήμερα η «Γ», για να έχει συνέχεια η παρουσίαση, σε επόμενα φύλλα της εφημερίδας, μιας και σ’ αυτή την περίοδο, η παρουσίαση υποψηφίων και συνολικότερα ο προεκλογικός διάλογος, είναι εκ των ων ουκ άνευ.

 

ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΙΜΟΥ.Η εκπαιδευτικός απ’ την Φιλοθέη, εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στον καποδιστριακό Δήμο Φιλοθέης, όπου η παρουσία της ήταν υποδειγματική. Είχε η ίδια επικαιροποιήσει την υποχρέωση του δημοτικού συμβούλου, να προσέρχεται στις συνεδριάσεις του οργάνου, πάντα ενημερωμένη, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, άρα και χρήσιμη… Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας, στον Καλλικρατικό Δήμο Αρταίων, όπου προσήλθε με εμπειρία και η παρουσία της, ήταν υποδειγματική, μιας και σήμερα όλοι ομολογούν, ότι στις υποβαθμισμένες συνολικά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε την δυνατότητα να μεταφέρει την αγωνία των πολιτών, αλλά και το στίγμα της πορείας, που έπρεπε να ακολουθήσει ο Δήμος. Παράλληλα και ως στέλεχος της ΝΔ, δεν κρύφτηκε. Όταν την χρειάστηκε το κόμμα της, έδωσε το παρόν και στις εκλογές του 2012, ήταν υποψήφια βουλευτής με καλή παρουσία. Είναι σίγουρο πως και στην Περιφέρεια, θα έχει την δική της χρήσιμη παρουσία, αφού όπως και το προεκλογικό της μότο αναφέρει «έχει δώσει δείγματα γραφής».

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ. Η πρώτη του εμφάνιση σε εκλογική αναμέτρηση, ενδιαφέρουσα για τον ίδιο, χρήσιμη για τον τόπο, μιας και η είσοδος νέων και πετυχημένων ανθρώπων, στα κοινά, ήταν πάντα το ζητούμενο. Σαράντα χρόνων, ο επιμελητής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας, έχει κάνει σημαντικές σπουδές και κάθε ημέρα που περνάει, αποδεικνύεται χρήσιμος για τον κάθε συμπολίτη μας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ευαισθητοποιήθηκε για την προσπάθεια που κάνουν πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής και είναι πάντα δίπλα τους, χωρίς καμία αμοιβή, εννοείται. Και οι άνθρωποι των σωματείων, υποκλίνονται στην προσπάθειά του, αλλά και το φιλότιμό του. Έχει καταγεγραμμένη την αγωνία του, για τον τόπο… Και δεν το έπραξε τώρα που είναι υποψήφιος, αλλά σε ανύποπτο χρόνο. Πείθει και δικαιούται μια θέση στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΝΤΑΣΗΣ.Αν και δεν είναι ακόμη σαράντα χρόνων, ο δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης, έχει έντονη την παρουσία του στα κοινά της περιοχής, πάνω από είκοσι χρόνια, στοιχείο που σημαίνει πολλά, πάρα πολλά. Από δέκα έξι χρόνων ο Γιάννης, έκανε τις δικές του εύστοχες και χρήσιμες παρεμβάσεις στην ΠΡΩΙΝΗ και ακολούθως στην ΓΝΩΜΗ. Εξέφραζε άποψη, χωρίς φόβο και πάθος και εκ της μακράς του πορείας, έχει άποψη για όλο το νομό. Τα τελευταία χρόνια, έχει καταξιωθεί ως ένας πολύ καλός δικηγόρος, που και σ’ αυτή του την επαγγελματική δραστηριότητα, την κοινωνική του ευαισθησία προτάσσει. Προσέρχεται σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όχι από κομματική υποχρέωση, αλλά απ’ την κατασταλαγμένη άποψή του, πως με επικεφαλής τον Αλ.Καχριμάνη, η Ήπειρος και η Άρτα, μπορούν να έχουν προοπτική. Ήδη είναι πολλοί αυτοί που έχουν δηλώσει στην στήριξή τους, στο πρόσωπό του και δικαιούται να αισιοδοξεί.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Παλιός στα κοινά και γνωστός… Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κάποιες διετίες, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει την εμπειρία, την γνώση του χώρου, αλλά και την δυνατότητα να εκφράσει την άποψη που απαιτούν οι εξελίξεις… Δεν υποστηρίζει τυχαία άλλωστε, στην προεκλογική του κάρτα, πως ο αγώνας του επιθυμεί να κατοχυρώσει το ζητούμενο, που είναι «να έχει λόγο και η Άρτα, στην Περιφέρεια». Ήδη έχει κάνει τις πρώτες εξορμήσεις του στα χωριά της πεδιάδας, την οποία και θεωρεί προνομιακό του χώρο και τα συμπεράσματα, που έχει βγάλει, είναι αισιόδοξα. Βεβαίως, δεν πρόκειται να επαναπαυθεί στον εφησυχασμό της διαπίστωσης που κάνουν πολλοί εκτιμώντας πως εκλέγεται. «Κάθε εκλογή απαιτεί την δική της εγρήγορση», επισημαίνει με νόημα, για να δείξει αποφασισμένος, να φτάσει και να συνομιλήσει, μέχρι και τον τελευταίο πολίτη του νομού.

 

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.Με βαριά πολιτική ιστορία, αλλά και με διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά, από μικρό παιδί. Υιός του γιατρού Βαγγέλη Παπαδημητρίου, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, στις εκλογές του 2010 και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, στο Δήμο Αρταίων. Ανήσυχος και με σύγχρονες προτάσεις, έκανε την δική του χρήσιμη πορεία στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, για να τον γοητεύσει στην συνέχεια η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, στην οποία θέλει να δώσει την μάχη, απ’ τα έδρανα της συμπολίτευσης, με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Έχει τον δικό του κύκλο ανθρώπων και είναι σίγουρο πως έχει ήδη… καπαρώσει μια θέση στα έδρανα της πλειοψηφίας.