Αυτή κι αν δεν είναι κατάντια!

Ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, αναγνώρισε

την κατάσταση που επικρατεί και είπε, πως

ο Δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει

το εν λόγω παρεκκλήσι

 

 

Το θέμα έφερε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου και αν μη τι άλλο δείχνει την κατάντια της δημοτικής αρχής!

Η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, άδειασε το παρεκκλήσι του παλιού νεκροταφείου και η εικόνα του, πλέον, είναι σα να είναι υπό κατασκευή. Η Μητρόπολη και φυσικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση, προφανώς, γιατί δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με την δημοτική αρχή.

Τι είχε συμβεί… Πριν από ένα μήνα περίπου, στο εν λόγω παρεκκλήσι είχαν εγκατασταθεί λαθρομετανάστες, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε σπίτι τους… Έμεναν εκεί και έκαναν τα πάντα. «Μέχρι που κρέμαγαν τα ρούχα που έπλεναν, από εικόνα σε εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Νικολάου. Είδε και αποείδε η Μητρόπολη, δεν μπορούσε να προκύψει συνεννόηση και έκανε το αυτονόητο… Μάζεψε τα ιερά σκεύη και τις εικόνες και άφησε το παρεκκλήσι στον Δήμο, που έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Νικολάου, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, αναγνώρισε την κατάσταση που επικρατεί και είπε, πως ο Δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει το εν λόγω παρεκκλήσι και θα απευθυνθεί στην Μητρόπολη, για να το λειτουργεί αυτή.

Μέχρι να γίνει αυτό, όποιος πάει στο παλιό νεκροταφείο και επιθυμεί ν’ ανάψει ένα κερί, δεν θα το βρει…

Δυστυχώς!