Χρήσιμες οι παρεμβάσεις της…

Όχι ότι έφερε κάτι νέο, το οποίο κανένας δεν το γνώριζε, η νέα και δραστήρια βουλευτής. Το αυτονόητο υπενθύμισε, αλλά στην εποχή μας, όπου τα πάντα κινούνται με περίεργους ρυθμούς και αυτό είναι ζητούμενο…

 

 

 

Κάθε φορά που αποφασίζει η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, να κάνει την όποια παρέμβαση, από ερώτηση στην Βουλή, μέχρι παράσταση σε υπουργείο ή ότι άλλο, μας εκπλήσσει ευχάριστα. Για τον απλούστατο λόγο, ότι επιλέγει να ασχοληθεί με τα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα της περιοχής μας, με τα οποία ελάχιστα έχουν ασχοληθεί οι πάντες και προ παντός, κανένας δεν προσπάθησε να τα κάνει κοινά ζητήματα, πέραν των όποιων τοπικιστικών αντιλήψεων, έχει δημιουργήσει η ίδια η ζωή.

Να απαριθμήσουμε μερικά. Τεράστιο το ζήτημα του Αμβρακικού. Δεν θα προκύψει λύση, αν το θέμα δεν γίνει κοινό, για τους τρεις νομούς, Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό επεχείρησε να κάνει η εν λόγω βουλευτής, με τις παρεμβάσεις της, όμως το όλο θέμα, ως ενιαία αντίληψη, θέλει το χρόνο του, για να προβληθεί αποτελεσματικά, άρα να προκύψουν και αποτελέσματα.

Κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, είναι το αεροδρόμιο του Ακτίου, η ανάπτυξη και η πρόοδος του οποίου, αυτόματα σημαίνει και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, άσχετα αν τόσες δεκαετίες, δεν αξιολογήθηκε ως τέτοιο. Είναι επιβεβλημένη η κοινή δράση, αν θέλουμε κάτι καλό να προκύψει…

Για τα δυό αυτά θέματα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, έχει κάνει χρήσιμες παρεμβάσεις και έχει αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, για να καταδείξουν πόσο αναγκαία είναι η κοινή δράση, για να είναι αποτελεσματική.

Η τελευταία παρέμβαση της δραστήριας βουλευτού, αφορά στην σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, ένα θέμα που όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται στις καλένδες, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια, οπότε θυμούνταν ο κάθε παράγοντας, έκανε αναφορά στο θέμα αυτό και όπως είναι λογικό, κανέναν δεν κινητοποιούσε και κανέναν δεν ενοχλούσε.

Όχι ότι έφερε κάτι νέο, το οποίο κανένας δεν το γνώριζε, η νέα και δραστήρια βουλευτής. Το αυτονόητο υπενθύμισε, αλλά στην εποχή μας, όπου τα πάντα κινούνται με περίεργους ρυθμούς και αυτό είναι ζητούμενο. Η προσπάθειά της επαινετή, αλλά από κει και μετά, αρχίζει ο προβληματισμός.

Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι παράγοντες της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, το δρόμο που δείχνει το αυτονόητο ή θα παραμείνουν κολλημένοι στις αντιλήψεις και τις πρακτικές του παρελθόντος, των οποίων κοινό χαρακτηριστικό ήταν η έλλειψη αποτελέσματος.

Ο δρόμος γνωστός. Όμως γιατί δεν τον ακολουθούν όλο οι παράγοντες; Ένα χαρακτηριστικό ερώτημα, που όσο δεν το απαντούν με πράξεις, οι τοπικοί παράγοντες, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να μετράμε απώλειες, όπως ακριβώς συνέβη και με την σιδηροδρομική σύνδεση…